Amióta kiderült, hogy Donald Trump az Egyesült Államok új elnöke, gyakorlatilag csak csalódott, dühös vagy kiábrándult reakciók érkeztek a közösségi oldalakon a celebek részéről.

A láncreakció az elmúlt napokban sem állt meg – azóta is sorra érkeznek a kibukott tweetek, Instagram- és Facebook-posztok hírességektől. A választások előtt több híresség is kijelentette, hogy ha Trump nyeri a választást, akkor drasztikus módszerhez folyamodnak és elhagyják az Egyesült Államokat. Olyan prominens celebek ígértek külföldre költözést, mint Stephen King és Whoopi Goldberg, Samuel L. Jackson és Barbra Streisand, Neve Campbell és Amy Schumer, valamint a Csajok sorozatból ismert Lena Dunham, vagy az American Horror Story színésznője, Chloe Sevigny. Sőt, a Breaking Bad sorozat sztárja, Bryan Cranston is azt állította, hogy Trump győzelme esetén azonnal Kanadába költözne.

Azért az is árulkodó, hogy az amerikai elnökválasztás finiséhez érkezve a legnépszerűbb Google keresések ezek voltak: 

  • Hogyan költözzünk Kanadába
  • Hogyan költözzünk Új-Zélandra
  • Hogyan költözzünk Ausztráliába

Most összeszedtünk néhány hírességet, és eljátszunk a gondolattal, hogy hova kellene emigrálniuk a közeljövőben, ha maguk mögött szeretnék hagyni a széttört amerikai álmot.

Lady Gaga

Az októberben Joanne című új albumával jelentkező énekesnő az eredményhirdetés utáni reggelen egy szippantós autón állva fejezti ki véleményét New Yorkban, a Trump toronyház előtt. A táblán Hillary Clinton kampányának egyik mottója állt: Love trumps hate, vagyis a Szeretet üti a gyűlöletet.

***I want to live in a #CountryOfKindness #LoveTrumpsHate He divided us so carelessly. Let's take care now of each other.

#VoteHillary (@ladygaga) által közzétett fénykép,

A kérdés az, hogy hova mehetne Stefani Joanne Angelina Germanotta, művésznevén Lady Gaga, ha emigrálna. Vissza kéne térnie szülei anyaföldjére, Olaszországba vagy a szomszédos Kanada lenne neki a legjobb? Esetleg a Brexit előtt álló Nagy-Britannia jöhetne még szóba?   

Ön szerint hova költözzön Lady Gaga?

Cher

Cher ezt a rövid reakciót posztolta Twitter oldalára az elnökválasztás után: 

Itt az idő katapultálni, Hello Mars, Viszlát, Föld!

Mivel még nem találták fel a Holdutazást, és sajnos még a Marsra sem lehet eljutni tömegközlekedéssel, ezért a következőt javasoljuk Chernek: Európában több olyan ország is van, ahol szeretettel várnák, pl. Hollandia, Írország vagy akár Wales is izgalmas lenne az amerikai énekesnőnek. 

Hova költözhetne Cher?

Miley Cyrus

A 23 éves énekesnő a közösségi oldalán közzétett videóüzenetében konkrétan elsírta magát Hillary Clinton veresége miatt, és azt is elárulta, hogy a sokkoló hír miatt egész éjjel nem aludt.

Ha esetleg külföldre távozna a Wrecking Ball előadója, először Új-Zélandot tudjuk ajánlani a művésznőnek. Szóba jöhet még Ausztrália , de annak örülnénk a legjobban, ha esetleg Magyarországra költözne.  

Melyik ország legyen Miley Cyrus új otthona?

Eva Longoria 

A Született feleségekből is ismert színésznő is teljesen kibukott az eredményen, és egy saját készítésű rajzzal vigasztalta rajongóit. Csak a szeretet és a pozitív világnézet maradt.

Természetesen nem is tudunk mást tanácsolni Eva Longoriának, minthogy a pozitív életszemlélet egyik fellegvárában, Jamaikában kezdjen új életet. Szóba jöhet még Barbados vagy esetleg a Kanári-szigetek. 

Ön szerint hol lehet Eva Longoria ideális új otthona?

  Katy Perry

Az énekesnő Hillary Clinton számos kampányrendezvényén fellépett, sőt Madonna ötletén felbuzdulva még meztelenül is kampányolt a demokrata elnökjelölt mellett. A hírességtől amúgy sem idegen az, hogy ruha nélkül mutatkozzon, szóval neki is csak azt tudjuk ajánlani, hogy egy nyitott, befogadó országba költözzön. Alighanem Olaszország, Franciaország vagy Kréta szigete jönne be legjobban a művésznőnek. 

Hova költözzön Katy Perry, ha elhagyja az Egyesült Államokat?

Samuel L. Jackson 


Samuel L. Jackson nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy ha ez a szerencsétlen idióta nyer a választásokon, akkor ő fogja magát és visszamegy Dél-Afrikába. 

Hova menjen Samuel L. Jackson? Szavazzon!

Amy SchuMer 

A feminista popkulturális ikonná vált Amy Shumer a választások előtt kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben spanyol nyelven veszi fel majd az Inside Amy Schumer sorozat műsorait, ugyanis meg kell tanulnia spanyolul, ha Donald Trump lesz az USA elnöke. Mégpedig azért, mert ha Trump nyer, ő Spanyolországba költözik. 

Melyik országban kezdjen új életet Amy Schumer?