Szőcs Renáta produkcióját találták a legjobbnak a nézők a Star Academy szombat esti döntőjében. A Való Világot a Megasztárral ötvöző műsor ugyan csúnyán megbukott, de legalább az énekesnő jól járt: nemcsak 24 millió forint (egy éven át havi 2 millió forint) üti a markát, hanem lemezszerződést és saját videoklipet is kap.

Nem is tudom, mit érzek, nem hiszem el! Annyira szépen köszönöm! Csupa szeretet érzek, és tényleg mindekinek szeretném megköszönni azt a sok munkát, amit adtatok és a sok lehetőséget

– próbálta összeszedni gondolatait Szőcs Renáta, amikor Ördög Nóra műsorvezető megkérdezte tőle, hogy mit érez. 

A döntőben összesen négy énekes volt versenyben. Nekik két-két szóló dallal, illetve utolsó kihívás gyanánt egy sztárduettel kellett színpadra lépniük. Ezek a produkciók az alábbiak szerint álltak össze:

  • Pádár Alexandra és Takáts Tamás - Pocsolyába léptem
  • Szőcs Renáta és az Alma együttes - Ma van a szülinapom
  • Hegyi Dávid és Peter Sramek - Lady Karneval
  • Kertész Iván és a Kelemen Kabátban - Nyári gyerekek

A Keresztes Ildikóból, Pásztor Annából, Király Viktorból és Vastag Csabából álló zsűri az utolsó adásban nem pontozott, csupán a véleményüket mondták el. A végső döntést így a nézők hozhatták meg.

Az eredmény meglehetősen szorosra sikerült, a versenyzők között csak néhány századpontos különbség volt. Ami a további sorrendet illeti, a szavatok alapján Hegyi Dávid a második, Pádár Alexandra a harmadik, míg Kertész Iván a negyedik helyre futott be. Nekik egy állapotfelmérő orvosi vizsgálattal kellett beérniük.

Bár a játékosok minden tőlük telhetőt megtettek az elmúlt 77 napban, a műsor nézettsége alaposan elmaradt a várakozásoktól. A nézőket még a szex sem tudta bevonzani, a TV2 ezért október 3-tól kénytelen volt megszüntetni a napi összefoglalókat.

Búcsúzóul itt a dal, amivel Szőcs Renáta utoljára lépett színpadra a műsorban.