Érdekes dolgok történtek.

- kezdte Sebestyén Balázs a rögtönzött hajnali sajtótájékoztatót a Class FM székházában. Annyi történt, hogy kedden kapott egy emailt: szerdán már nem kell bemennie dolgozni. Ezt tudomásul vette, majd jött a sajtóközlemény, amire reagált is, hogy teljesen valótlan dolgokat közöltek a nevében. Ma reggel is kifejtette, hogy még mindig értetlenül állnak a sajtóközlemény előtt. 

Miért kellett így hazudni, azt nem tudom, de ki fogjuk deríteni.

Este 10 körül a vezérigazgató hívta fel, hogy meggondolta magát a tulajdonos: mégis lehet szerda reggel adást készíteni. Ma tehát még utoljára, szól a Morning Show.

Hogy hogyan és milyen formában, azt nem tudjuk, de megszólalunk az biztos, mert elméletileg még bemehetünk.

Az, hogy a műsor majd velük megy-e tovább vagy nélkülük, az elválik.

Amúgy nem csak Sebestyén Balázsékat érte váratlanul a sajtóközlemény. A Velvet információi szerint bent sem értik, hogy mi a helyzet, délután mindenkit megdöbbentett a Class FM által kiadott hír.

Függetlenül attól, hogy lehet hallani az évek óta meghatározó arcoknak számító rádiósok felmondásáról, még szombat éjfélig mindenki lesz adásban.

06:22

Megszólaltak. Még él a Morning Show. Lehet nyugodtan ébredezni, üzenik, mindenről tájékoztatnak majd, hogy miként lesz tovább.

Minden a megszokott mederben zajlik. Megy a poénkodás, hogy most lehet megnyerni az utolsó ajándékcsomagokat, hogy nem kellett volna ekkora műbalhé, csak azért, mert nem merték megmondani napi vendégjüknek, Boros Lajosnak, hogy mégsem szeretnék, ha bejönne, és így tovább. A Hallgatók se estek teljesen kétségbe, valaki meg is üzente, hogy

Gyerünk fiúk, veletek vagyunk. Hajrá Danubius!

Elméletileg 7 körül lesz egy nagyobb blokk, ami a tegnapi eseményekre fog reflektálni.

07:20

Végül 9-kor lesz nagy beszámoló.

07:48

A Class FM és a Music FM reggeli műsora összekapcsolódott. Bochkor Gábor faggatta Sebestyén Balázsékat, hogy mi lesz a jövőben. Leginkább egy fontos kérdés van, hogy az analóg sugárzásról onlinera váltó rádióval tart-e a Morning Show csapata?

Lehet, hogy erre 9-kor sem fogunk választ kapni. Ennek pedig nagyon egyszerű oka van: a szerződésük köti őket, így nem mondhatnak el bizonyos dolgokat.

08:02

Lehet, hogy ez az utolsó adásunk.

Mondta Sebestyén Balázs Bochkor Gábornak, hisz felesleges is azt tettetni, hogy minden rendben van, amikor egy napja majdnem kirúgták, majd kiadtak a nevében egy közleményt, ami valótlan információkat állít.

8:22

Sebestyén azt mondta az adásban, hogy a biztonság kedvéért elköszönnek ma, mert fogalmuk sincs, mi lesz holnap.

8:28

Pityergő hallgató telefonált az adásba, játszani. Ő is, a műsorvezetők is kölcsönösen meghatódtak. A játék végét jelző, csengő hangra Sebestyén azzal reagált, 

lehet, hogy értünk jönnek a Valtonosok.

Az egész Morning show-ra jellemző ez a minden mindegy-jellegű viccelődés.

8:50

A műsorvezetők arról elmélkednek, kinek van még tartozása a vállalati büfében. A szürreális műsor most már főleg sms-felolvasásokból áll, illetve arról, hogy össze kell pakolni a holmikat a stúdióban.

9:02

Mindeközben az történik, hogy soha annyian nem hallgattak online streamet (internetes rádióadást) ennyien hazánkban, mint most: a Class FM az első ebben a pillanatban, több, mint 15 ezer ember hallgatja a Morning Showt. Ennyi ember a streamstat.hu adatai alapján még nem hallgatott egyszerre, egy időpontban egyetlen hazai rádiót sem.

9:09

Vadon János egy olyan zenét játszhat ma le, ami még soha nem szólt a Class FM-en. Talán egyetlen hazai rádióban sem. Ez amúgy a Testament legújabb, októberben megjelent lemezéről egy dal.

9:14

Elindult a Facebook Live Stream a Morning Show Facebook oldalán:

9:16

Tegnap kaptunk egy levelet a cég jogi képviselőjétől, szerintünk nem a legmegfelelőbb módon. [...] Aztán megjelent egy közlemény, amit azóta töröltek. Ebben azt állította a rádió, hogy azért nincs, azért nem lesz Morning Show, mert a tévére akarok koncentrálni. [...] Én ilyet nem mondtam, ez hazugság. Ha Best Of-ot akarnak legyen, de ne tegyenek minket felelőssé. 

Nem sárdobálást akar Sebestyén, azt is elmondta, hogy a vezérigazgató normálisan próbálja lemenedzselni ezt az egészet - felette is van egy tulajdonos. Eloszlatták a kételyeket:

a szerződésük addig szól, amíg a rádiónak analóg sugárzású engedélye van.

Ennek értelmében nem 2016. december 31. az utolsó nap, hanem most szombat.

Örülünk hogy a rádió meggondolta magát, nagyon hálásak vagyunk neki, a műsor nem létezett volna a Class FM nélkül. Kell a műsor, kell a rádió is. Mi egyébként hálával gondolunk erre az egészre, [...] mégha ormótlan, csúnya, magyar a vége is. [...] Egy nagyon komoly szakmai gárda jött össze, hogy azzá tegye, ami lett.

- mondta Sebestyén. Rákóczi annyit tett hozzá, hogy a tulajdonos szerinte a világ legnagyobb ballépését hozta, ennek ellenére köszöni az elmúlt 7 évet. Hálálkodtak még egy sort a stábnak

9:22

Vannak akik maradnak, a rádió online megy tovább.

Sikereket kívánnak nekik, a Morning Show nem megy tovább online, ők ebbe nem akarnak beállni. Drukkolnak nekik. Arra buzdítanak, hogy hallgassák a Class FM-et tovább.

9:27

Az iparági pletykákat erősíti Sebestyénék kijelentése azzal kapcsolatban, hogy vannak kollégák, akik még a stúdióhoz sem mernek ma reggel odamenni,

érthető okokból.

9:31

Sebestyén Balázs a Facebook Live nézettségéről:

36 ezer, lassan ott vagyunk, ahol a TV2 nézettsége

Eközben pedig 17118 fővel ismét rekordot dönt az online hallgatottság.

9:40

Új fejezet nyílik az életünkben, dolgozunk rajta, és eldöntjük, milyen keretek között fogjuk tudni folytatni.

- mondta Sebestyén Balázs. A lehető legkevesebb kompromisszumot akarják megkötni, műsorkészítői szempontból. Nem fognak politizálni, de közélettel akarnak foglalkozni.

Most ez csak pihenő lesz két rádió között. Mi felfüggesztettük, nem befejeztük a működésünket

- mondta Vadon János.

9:43

A Morning Show egyik készítője már nem tud nyomtatni, nem éri el a profilját a hálózaton belül.

Nincs internet a házban.

9:52

Elkezdődött a

mindenkinek nagyon köszönjük. 

Kövessék őket a Facebookon.

9:59

Azt gondoljuk abszolút ide illik 

- a Pál utcai fiúk musicalből választottak dalt, ezzel búcsúznak a drága hallgatóktól a Morning Show készítői: Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Ferenc, és a csapatuk.

19:33

Sebestyén Balázs a Facebook-on reagált a Class FM tulajdonosának legutóbbi üzenetére (amelyet a Blikk egyéblént óriási fordulatként tálalt) , a műsorvezető pedig nem szerette volna szó nélkül hagyni. Íme: