Lehet, hogy Shelley Duvall neve nem mond sokat, de egy róla készült régi fotó annál többet:

Ha még mindig nem ugrana be, ő volt Oliva az 1980-as Popeye című filmben – amiben Robin Williams volt Popeye –, illetve szintén baromi ismert szerepe még Wendy Torrance a Ragyogásban, Jack Nicholson mellett.

A 80-as évekbeli sikerekhez képest az utóbbi több mint egy évtizedben Duvall teljesen eltűnt, semmiben nem szerepelt, ezért is volt meglepő, hogy a semmiből előkerült és interjút adott Dr. Philnek, aki az USA ismert tévés pszichológusa.

Bár a komplett interjú még nem került adásba, csak egy rövid előzetest lehet megnézni, de már ez a fél perc is komoly aggodalmakra ad okot:

Shelley Duvall úgy gondolja, hogy Robin Williams nem halt meg, csak alakváltó lett. Szerinte Nottingham bírója – aki a Robin Hood egyik karaktere – megfenyegette őt, illetve arról is beszélt, hogy van a lábában valami búgó, berregő korong, ezért Dr. Phil segítségét kéri.

Mindez nem csak azért rettenetesen szomorú, mert Shelley Duvall láthatóan beteg és kezelésre szorul, de azért is, mert Dr. Phil és csapata csodásan kihasználja ezt, és mutogatják őt műsorukban, mint egy bazári majmot.

Vannak, akik szerint nem véletlen, hogy Shelley Duvall eljutott idáig, sőt mindez talán legismertebb filmjének, a Ragyogásnak, illetve a rendezőnek, Stanley Kubricknak köszönhető. Utóbbi állítólag halálra szekálta Duvallt a forgatások alatt, a színésznőt pedig nem csak lelkileg, de még fizikálisan is megviselte ez – egy későbbi interjú szerint fél napokat sírt át, és szinte végig beteg volt. Még Jack Nicholson is azt mondta, hogy a színészek közül, akiket ismer, Duvallnak volt a legnehezebb dolga.

Shelley Duvall a 2000-es évek eleje óta visszavonultan él egy texasi kisvárosban, a szomszédok a színésznőt úgy írták le, mint a kócos nőt, aki teljesen őrült, furcsán viselkedik és egész nap a városban kóborol.

Csak abban lehet reménykedni, hogy az interjú után nem Dr. Phil, hanem valami tényleg hozzáértő terapeuta is megtalálja a 67 éves színésznőt.

(forrás: Jezebel / Movie Pilot)