tk3s 19910101 alb a90 322276

Így néznek ki az Addams Family tagjai 25 évvel az első film után

2016.11.27. 19:18

A vicces és bájos parafamíliáról szóló film, az Addams Family 1991-ben került be a mozikba és a köztudatba, de az idő bizony a film karakteres szereplőin is nyomot hagyott. Íme, így néznek ki az Addams Family tagjai ma.  

Anjelica Houston

Morticia Adams és az őt játszó Anjelica Houston
Morticia Adams és az őt játszó Anjelica Houston
Fotó: NorthFoto/GettyImages

A családanya, Morticia Addams a maga vörös rúzsával és hosszú szipkás cigarettával az Oscar-díjas Anjelica Houston alakításában kelt életre. A szerepre egyébként maga Cher is pályázott, de a rendező, Barry Sonnenfeld végül Houston mellett döntött. Az idén 65 éves Houston ma is aktív, főleg tévésorozatokban játszik, nemrég például a transzszexuális családapáról szóló Transparent második évadában tűnt fel.


Christina Ricci

Wednesday Adams és Christina Ricci.
Wednesday Adams és Christina Ricci.
Fotó: NorthFoto/Getty Images

A család rosszcsont kislányát, Wednesday-t a forgatás idején mindössze 11 éves Christina Ricci alakította, őt a mai napig a sátáni tekintetű kislánnyal azonosítják, pedig a 36 éves színésznő több komolyabb filmben (Az Álmosvölgy legendája, Bel Ami - A szépfiú) és sorozatban (Grace Klinika, The Lizzie Borden Chronicles) is szerepelt.

Christopher Lloyd

Fester és Christopher Lloyd.
Fester és Christopher Lloyd.
Fotó: NorthFoto/Getty Images

A hóbortos és őrült nagybácsi, Fester figuráját a Vissza a jövőbe filmek Dokija, Christopher Lloyd formálta meg. A filmben gyakorlatilag fel se lehetett ismerni a színészt, aki egyébként nagy rajongója volt Festernek. Lloyd a mai napig aktív, legutóbb a Cold Moon című filmje készült el, de további filmjei is a forgatás stádiumában vannak. 

Raul Julia

A család fejét, a feleségébe szenvedélyesen szerelmes Gomezt játszó Raul Julia már jó ideje nem él. A karakteres arcú színész számos művészfilmben, illetve megfilmesített színházi alkotásban állt a kamera elé (A pestis, Streetfighter - Harc a végsőkig), azonban három évvel az Addams Family forgatása után, 54 éves korában, agyvérzés következtében elhunyt.

Jimmy Workman

Jimmy Workman egykor és ma.
Jimmy Workman egykor és ma.
Fotó: NorthFoto/ Jimmy Workman Facebook

A legfiatalabb Addams-gyereket, Pugsleyt alakító Jimmy Workman 1991 óta csak néhány filmes produkcióban szerepelt, ebből a legnagyobb kaliberű alkotás a Jack Nicholson nevével fémjelzett Lesz ez még így se című dráma volt, de ebben a filmben is csak mellékszerep jutott neki.

Judith MalinA

Judith Malina, a nagymama.
Judith Malina, a nagymama.
Fotó: NorthFoto/Getty Images

A rémisztő nagymamát egy nem túl ismert színésznő, Judith Malina alakította. A most 88 éves hölgy ma már nem aktív, csak néhány sorozatban (Vészhelyzet, Maffiózók) tűnt fel egy-egy szerep erejéig.

Carel Struycken

Lurch, az óriás és Carel Struycken.
Lurch, az óriás és Carel Struycken.
Fotó: NorthFoto/Getty Images

Ő Lurch, a furcsa frankensteini karakter az Addams családban, akit Carel Struycken alakított - ő volt később a Twin Peaks sorozat emlékezetes óriása.


Christopher Hart keze 

via GIPHY

A család házi kedvencét, a folyton fel-alá mászkáló kezet, vagyis Izét (Thing) Christopher Hart kézmodell alakította. Hart később a Quicksilver Highway c. horrorban és a Kéz-őrület című filmben is feltűnt - szintén kézfejként. 

Forrás: BuzzFeed