A vicces és bájos parafamíliáról szóló film, az Addams Family 1991-ben került be a mozikba és a köztudatba, de az idő bizony a film karakteres szereplőin is nyomot hagyott. Íme, így néznek ki az Addams Family tagjai ma.  

Anjelica Houston

A családanya, Morticia Addams a maga vörös rúzsával és hosszú szipkás cigarettával az Oscar-díjas Anjelica Houston alakításában kelt életre. A szerepre egyébként maga Cher is pályázott, de a rendező, Barry Sonnenfeld végül Houston mellett döntött. Az idén 65 éves Houston ma is aktív, főleg tévésorozatokban játszik, nemrég például a transzszexuális családapáról szóló Transparent második évadában tűnt fel.


Christina Ricci

A család rosszcsont kislányát, Wednesday-t a forgatás idején mindössze 11 éves Christina Ricci alakította, őt a mai napig a sátáni tekintetű kislánnyal azonosítják, pedig a 36 éves színésznő több komolyabb filmben (Az Álmosvölgy legendája, Bel Ami - A szépfiú) és sorozatban (Grace Klinika, The Lizzie Borden Chronicles) is szerepelt.

Christopher Lloyd

A hóbortos és őrült nagybácsi, Fester figuráját a Vissza a jövőbe filmek Dokija, Christopher Lloyd formálta meg. A filmben gyakorlatilag fel se lehetett ismerni a színészt, aki egyébként nagy rajongója volt Festernek. Lloyd a mai napig aktív, legutóbb a Cold Moon című filmje készült el, de további filmjei is a forgatás stádiumában vannak. 

Raul Julia

A család fejét, a feleségébe szenvedélyesen szerelmes Gomezt játszó Raul Julia már jó ideje nem él. A karakteres arcú színész számos művészfilmben, illetve megfilmesített színházi alkotásban állt a kamera elé (A pestis, Streetfighter - Harc a végsőkig), azonban három évvel az Addams Family forgatása után, 54 éves korában, agyvérzés következtében elhunyt.

Jimmy Workman

A legfiatalabb Addams-gyereket, Pugsleyt alakító Jimmy Workman 1991 óta csak néhány filmes produkcióban szerepelt, ebből a legnagyobb kaliberű alkotás a Jack Nicholson nevével fémjelzett Lesz ez még így se című dráma volt, de ebben a filmben is csak mellékszerep jutott neki.

Judith MalinA

A rémisztő nagymamát egy nem túl ismert színésznő, Judith Malina alakította. A most 88 éves hölgy ma már nem aktív, csak néhány sorozatban (Vészhelyzet, Maffiózók) tűnt fel egy-egy szerep erejéig.

Carel Struycken

Ő Lurch, a furcsa frankensteini karakter az Addams családban, akit Carel Struycken alakított - ő volt később a Twin Peaks sorozat emlékezetes óriása.


Christopher Hart keze 

via GIPHY

A család házi kedvencét, a folyton fel-alá mászkáló kezet, vagyis Izét (Thing) Christopher Hart kézmodell alakította. Hart később a Quicksilver Highway c. horrorban és a Kéz-őrület című filmben is feltűnt - szintén kézfejként. 

Forrás: BuzzFeed