Hogy mit jelent az, hogy mindjárt itt a karácsony? Azt, hogy bárhova teszi be a lábát, ott körülbelül 87% az esély arra, hogy 15 percen belül megszólaljon az

All I Want For Christmas Is You

Mariah Carey-től. Ennek már több mint húsz éve, pontosabban 22, az énekesnő karácsonyi albuma ugyanis huszonkét évvel ezelőtt, 1994-ben jelent meg.

Az All I Want For...-t annyiszor és annyi helyen játszották már le, hogy nagy valószínűséggel még a legelvakultabb Mariah Carey-rajongó is kezdi gyűlölni, legalább annyira, mint a Wham Last Christmasét. (Bár az is legalább annyira csodálatos, mint az AIWFCIY!)

Épp ezért itt az ideje, hogy megtudjon pár fontos infót Mariah Carey leghíresebb számáról – legalább tudja, mit gyűlöl annyira.

1. 

A szám szerzője, Walter Afanasief mindössze 15 perc alatt írta meg a leghíresebb karácsonyi popslágert.

2.

Az AIWFCIY-nak, illetve a belőle származó jogdíjaknak köszönhetően Mariah Carey eddig úgy 50 millió dollárt szedett össze. Csak ebből az egy számból, ami nem mellékesen a 11. legtöbbet eladott dal a világon.

3.

2010-ben egy angol gazda észrevette, hogy ha az AIWFCIY-t játssza kecskéinek, akkor azok 20%-kal több tejet adnak.

4.

Carey általában nem szereti csak úgy odaadni a számait másnak, de az Igazából szerelem c. filmmel kivételt tett.

5.

Az AIWFCIY-hoz egyetlen egy hangszert sem szólaltattak meg – minden egyes hang egy számítógépből jött.

6.

Annyira népszerű ez a szám, hogy HÁROM videoklip is készült hozzá. A legelsőn felül egy fekete-fehér, aztán meg egy harmadik is 2011-ben, Justin Bieberrel együtt.

7.

A YouTube-on az eredeti klipet már több mint 200 milliószor nézték meg.

8.

Arra is van válasz, hogy mikortól megengedett és kevésbé ciki meghallgatni ezt a számot, a dátum pedig nem más, mint november 2. Egyrészt azért, mert a szám '94. november elsején jelent meg, másrészt pedig azért, mert olyankor már simán lehet készülni a karácsonyra.

Ön hogy áll ezzel a számmal?

(forrás: E Online)