15306647 1837322023150808 5721484496604233728 n

Gáspár Laci bebukta az X-faktort

MJ
2016.12.03. 23:00

Az X-faktor idei szériájának ötödik élő adására már csak öt énekes maradt – karácsony előtt gyorsan kiszórtak mindenkit, hogy Szenteste már ne az énekeseket, hanem a halászlét lehessen nézni üveges szemmel.

Puskás Petin kívül mindenkinek csak egy-egy énekese maradt, de hogy így is kiöltsék a háromórás műsoridőt, mindegyikőjüknek két számot kellett előadnia – egyet egy idegen nyelven, egyet pedig az anyanyelvén.

Fejes Szandra egy Aretha Franklin-számmal indított, amiről sokat nem lehet mondani, mint ahogy a másik, általa előadott Wellhello-dalról sem. Lehet, hogy Fejesnek (néha) van hangja, de a nő sajnos úgy ahogy van, semmilyen.

Utóbbi miatt Tóth Gabi és Gáspár Laci jól össze is vesztek, és két percen át ordibáltak egymással – Tóth Gabi ugyanis merészelte kimondani, hogy ez bizony nem volt jó.

Ilyen az, amikor a mentorok elengedik magukat 😊 #xfaktorhu

A video posted by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Opitz Barbara megint egy egy helyben állós, mindenki szemébe könnyeket csaló Republic-számot kapott. A lány nagyon jól tudja hozni ezt a hatásvadász szomorkodást, de lehet, hogy a sokadik alkalommal ez már unalmas lesz. Szerencsére az angol nyelvű száma már érdekesebbre sikerült – Florence and the Machine Say My Name-jét énekelte el elég jól, de azért így is akadtak benne enyhén bántó hamis részek. Mondjuk az lett volna a durva, ha hibátlanul tolja le, mert ez tényleg egy nagyon, NAGYON nehéz szám.

Mata Ricsi viszont sajnos adásról adásra tényleg egyre hamisabb és egyre gyengébben produkál, így nem biztos, hogy a mesebeli szegény kiskirályfi-karakter elmegy a döntőig. Igaz, az első előadását próbálta javítani egy Balázs Fecó-dallal, hogy a szavazók könnyek közt nyomkodják a szavazós applikációt. Puskás másik fiúénekese, az orosz származású, Ukrajnából érkezett Gorbunov Dimitrij egy orosz dalt énekelt, illetve lenyomott egy Bruno Mars-számot is, amiben végre nem drámai, vagy viccesen drámai, hanem tényleg érdekes volt.

ByeAlex zenekarának, a Ham Ko Hamnak a tagjai pedig úgy döntöttek, megmutatják a nézőknek a cigány himnuszt, majd egy egész váratlan húzással Gergely Róbert Emanuelle-jét is lenyomták, ami legalább annyira jó lett, mint amennyire váratlan volt. Annyira, hogy még Gergely Róbert is odament gratulálni a srácoknak.

A nézők végül Gorbunov Dimitrijt és Fejes Szandrát küldték párbajra. Utóbbit már negyedszerre, szóval ideje volt végre belátni, hogy a lányt tényleg haza kell küldeni. A mentorok így is tettek, a párbajdalok után szépen elbúcsúztak Fejes Szandrától, így Gáspár Laci bebukta az X-faktort, egy mentoráltja sem maradt.

Már csak két adás van hátra és kiderül, hogy ki nyeri az idei szériát.

Ön kire tippel?

 • 2537
  Opitz Barbara
 • 1139
  Ham Ko Ham
 • 658
  Gorbunov Dimitrij
 • 253
  Mata Ricsi