Kurt Cobain és Courtney Love lányának lenni nyilván nem egyszerű történet, de az már többször is kiderült, hogy Frances Bean Cobain nem él vissza a helyzettel. Az 1994-ben öngyilkosságot elkövetett Nirvana-frontember és a Hole énekesnőjének a lánya már több területen kipróbálta magát: dolgozott grafikusként, az énekléssel is kacérkodott, és volt már modell is. 

Nemrég például a Marc Jacobs decemberi kampányához készült fotókon mutatta meg, hogy igazán dögös is tud lenni. 

Mindez azért érdekes, mert Frances Bean Cobain saját elmondása szerint nem is nagyon szeret reflektorfényben állni, ritkán mutatkozik nyilvánosan. 

Az 1992. augusztus 18-án világra jött Cobain-lánynak már a születését is óriási médiacirkusz követte: a sztárpárt azzal gyanúsították, hogy mindketten súlyos drogfüggők, és Courtney Love a terhessége alatt sem vonta meg magától a tudatmódosító szereket. A szülőktől aztán elvették Frances felügyeletének jogát, de később visszakerült hozzájuk a kislány. Frances első keresztnevét a The Vaselines-ból ismert Frances McKee után kapta, a másodikat, a Beant pedig azért, mert apja így hívta a még anyaméhben lévő kisbabát. 

Courtney Love Kurt Cobain öngyilkossága után egyedül nevelte a kislányt, de nem igazán sikerült helyt állnia. Anyja rendszeres kábítószer- és alkoholproblémái és botrányai miatt 2009-ben Frances saját maga kérvényezte, hogy apai nagymamája, Wendy O'Conner és nagynénje, Kimberly Cobain gyámsága alá helyezzék.

2006-ban, már 14 évesen modellkedett az Elle Magazinnak, aztán később ő volt az első, akit megkerestek azzal, hogy vállalja el Isabella szerepét a később nagy sikerű Alkonyat című filmsorozatban, a lány azonban visszautasította a felkérést. 

A 24 éves Cobainnek persze voltak azért bizarr dolgai is: már 16 éves korában is öngyilkos tematikájú partit rendezett, és előszeretettel mutatkozik különböző helyeken fekete, gót szettekben

Anyjával való viszonyuk később sem javult, évekig legendásan rossz kapcsolatban voltak, de aztán 2015 elején végre elásták a csatabárdot, és 5 év után újra találkoztak a Sundance Filmfesztiválon a Kurt Cobain: Montage Of Heck című dokumentumfilm bemutatóján.

NEM FOLYTATTA A ZENÉLÉST

Frances Bean Cobain nem követte szülei pályáját, nem lett zenész vagy énekesnő: mindössze egy dalban, az Evelyn Evelyn zenekar My Space című dalában szerepelt 2010-ben, majd idén nyáron csinált egy Jimmy Eat World-feldolgozást, és igazából ennyi.

Az biztos, hogy Cobain lánya inkább az érzéken, de határozott típusú nők közé tartozik. 21 hónapig tartott a házassága, amit tulajdonképpen saját apjával kötött. A hasonmással való kapcsolat azonban nem vált be, és Cobain kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva adta be a válókeresetet. 

A válás még mindig folyamatban van, és még mindig nem sikerült dűlőre jutniuk az anyagiakban, ráadásul az apja gitárja kapcsán sem tudtak a mai napig megegyezni Isaiah Silvával - ez volt az a több millió dollár értékű gitár, amellyel Cobain az 1993-as MTV Unplugged koncerten játszott.