Azt már minimum a Pop, csajok, satöbbi óta tudjuk, hogy nem az a lényeg, hogy kik vagyunk, hanem hogy milyen zenéket szeretünk. Alapigazság az is, hogy elég sok mindent elárul egy emberről az is, hogy éppen milyen kedvencei vannak a YouTube csatornáján vagy milyen számokat csillagoz be az iTunes vagy a Spotify-fiókjában. Itt a Celeb Playlist harmadik része - a Dalfutár különkiadás.

Megkérdeztük a műsor következő adásának dalszerzőit (Szakos Krisztián, Fluor, Csorba Lóci, Kökény Attila) és a műsorvezetőt, Hajós Andrást hogy milyen zenéket szeretnek.

Hogyan készül egy dal? - DALFUTÁR

A Hajós András ötlete alapján életre hívott tévéműsor egy-egy vadonatúj zeneszám születését kíséri figyelemmel, hétről hétre. Az epizódokban mindig más-más zeneszerző, szövegíró, producer és énekes közreműködésével állnak össze az újabb és újabb szerzemények. A négy zenei tehetség egymástól függetlenül dolgozik a dalokon, úgy, hogy egymás kilétéről csak a végső felvételkor szembesülnek, a folyamat végén pedig elkészül a Dal. Az eddig elkészült dalokat itt lehet meghallgatni, és itt lehet megnézni a korábbi teljes adásokat. 

Mindenkinek azt a nagyon egyszerű kérdést tettük fel, hogy mi a kedvenc lemeze, albuma: ez a zene lehetett egy dal, vagy teljes album vagy mindkettő. 

Hajós András

"Thelonius Monk Portrait Of An Ermite című albumáról ez a dal:

Ezt az albumot 1984-ben vettem, 14 évesen, Liverpoolban. Klasszikus zenész apám adta a kezembe egy olyan lemezboltban, amiben le akartam élni az életem hátralevő részét. Kultúrsokkot kaptam. Alapjaiban változtatta meg a zenei világomat, és fordított végleg a popzenétől a jazz felé. Most is fent van a polcomon. Thelonius Monk orvosi bolond és rossz zongorista volt, mégis zseniális életművet tett le. Sejthető, hogy e három tényező közül melyik kettő miatt lett életre szóló idolom."

Szakos Krisztián

"A legjobb album valaha a Depeche Mode Songs Of Faith And Devotion című 1993-as lemeze. Ilyen briliáns hangzású, ennyire erős albumot már soha senki nem fog készíteni. Az aranykor lenyomata.

Minden idők legjobb dala szerintem az A-ha Hunting High And Low című 1985-ös száma. A kompozíció, a hangulat, a harmóniavilág mind mind csillagos ötös. Az éneklésről már nem is beszélve.

Jelenlegi kedvencem a The Weeknd idei lemeze, a Starboy. Így kell albumot készíteni egy modern kori popsztárnak. A borító is zseniális. 


A legjobb dal jelenleg pedig ez: Andy Grammer - Fresh Eyes. Semmi extra, csak egy tökéletesen megírt és előadott mai popdal."


Csorba Lóci

"Kedvenc albumot mondanék, ami a Ventura a Los Hermanos nevű (spanyol nevű, ám) brazil bandától 2003-ból. 

Ehhez tartozik egy sztori is: portugál szakos koromban szerettem bele ebbe a riói bandába, és annyira megtetszett, hogy elhatároztam, egyszer megcsinálom a "magyar Los hermanos-t". Az a legjobb, hogy gyakorlatilag ez meg is történt, mivel az egyik A38-as bulinkra eljött öt ismeretlen brazil srác is, és a koncert után anélkül, hogy ismertek volna engem, azt mondták, hogy nagyon tetszett nekik, mert tök "los hemanos-os" volt. Hashtag teljesség!"

Fluor

"A Cape Lion Mainland című dala - ez egy örök favorit számomra, rengeteget buliztunk rá a turnébuszban, sokat jelent nekem :))


Kökény Attila


Kedvenc dalom Bruno Mars új dala a 24K Magic, nagyon nagy kedvencem mostanság. Rendkívül tehetséges énekes előadónak tartom, és már izgatottan várom a budapesti koncertjét

Kedvenc album: 

"Máté Péter összes dalát, életművét szeretném itt megemlíteni, amely igen nagy hatást gyakorolt az én zeneiségemre egyaránt, méltán állítok neki emléket most nyáron megjelent Elmegyek című albumommal." 

A felsorolt dalokat egyben is meghallgathatja az alábbi mixtape-ben.