Az embernek Chris Pine-ról általában a Star Trek jut eszébe. Az első olyan nagy szerepe, amire szívesen gondol vissza. A szeptemberben bemutatott Hell or High Water című modern westernnel pedig újabb szintet lépett. A filmben egy texasi férfit játszik, aki a bátyjával rabol bankokat, hogy megmentsék a családjukat, miközben egy ranger (Jeff Bridges) üldözi őket. 

A Hollywood Reporter most egy háromnegyed órás podcastben faggatta a 36 éves színészt, hogy a közönség ne csak a saját bevallása szerint is kissé ciki szépfiús és a Star Trekes oldalát lássa. Ebből a beszélgetésből szedtük ki a lényeget. De ha első kézből akarja megtudni Pine karrierjének buktatóit és nehezebb éveit, akkor hallgassa meg a teljes adást. 

Chris Pine pályája teljesen egyértelműnek tűnt a kezdetek óta. Los Angelesben született, és még a nagyszülei is a filmiparban dolgoztak. Színészgyerek volt, a színházban, és Hollywood szomszédságában nőtt fel. Ennek ellenére nem volt kézenfekvő, hogy filmsztár lesz. Inkább baseballozott, és kifejezetten zárkózott volt a gimnáziumban. 

Egy Los Angeles-i magániskolában tanult, ahol szinte mindenki filmes volt. Vagy legalábbis köze volt a filmiparhoz. De itt még nem szeretett bele a színjátszásba, arra még pár évet várnia kellett, egyetem után jött a szikra. 

Pine a kaliforniai Berkeley-re járt angol szakra, és nem igazán találta a helyét. A kis létszámú, bennfentes iskola után egy 35 ezres közösségbe került, ahol nehezen barátkozott. Ekkor már játszott egyetemi darabokban, de még mindig nem színészként képzelte el magát. 

Nem volt tervem. Fogalmam sem volt, mit fogok csinálni. 

– mondta az egyetem utáni időszakról. 

Akkor változott meg minden, mikor már diplomával a kezében részt vett egy nyári színjátszó körben, ahol beleszeretett ebbe a világba. A következő évben is visszatért, meghatározó élmény volt számára, miközben egy étteremben vállalt munkát. 

Reklámokban, pilotokban kezdett szerepelni, de Pine mégsem érezte, hogy tart valamerre. Már majdnem feladta az egészet, el akart költözni. Na, ekkor jöttek az ajánlatok. 

És hogy milyen ajánlatok? Aki nem emlékezne Pine első mozifilmjére, annak elmondjuk, hogy a Neveletlen hercegnő második része volt az. Végülis Anne Hathaway is játszott a Disney-ben, nincs mit szégyellni ezen, de a színész csak így emlékszik vissza a 20-as éveire. 

Azt se tudtam, mi a faszt csinálok. 

Igazából az is ijesztő volt számára, hogy bedobták a mély vízbe, kezdőként nem készült fel a 12 órás forgatásokra. De ez is kellett, hogy beinduljon a karrierje, ez a film hozta meg neki a második bájgúnár szerepet, a Cserebere szerencse című klasszikust. 

Kurvára nem érdekeltek ezek [a filmek]. A külsőm miatt válogattak be, mert egy jóképű, udvarias, szőke gyerek voltam kék szemekkel, aki beleillett egy bizonyos típusba. 

A kisebb szerepeit élvezte, de volt az Avatar meghallgatásán is, amiről annyit mondott, hogy 

szörnyű volt. 

Először J.J. Abrams a Star Trek castingját sem szerette, de végül visszahívták, és övé lett a szerep. És most itt tartunk, új filmjével, a Hell or High Waterrel bekerült az A-listások közé, lassan, de biztosan elfelejtjük a tinifilmes karaktereit. 

(Hollywood Reporter)