Élete hatvanadik évében elhunyt Carrie Fisher, akit mindenki a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként ismerhetett. Halálhírét családja megerősítette. 

A színésznő a napokban szívrohamot kapott, miközben Londonból Los Angelesbe repült. Újraélesztése után kórházba szállították, azóta intenzív osztályon ápolták.

Fisher október 21-én született, a szórakoztatóiparban tevékeny családba. Mint a People írja, 1973-ban Londonig szökött Hollywood elől: a Central School of Speech and Drama-ban tanult színészetet, több mint egy évig. De aztán mégis visszatért Kaliforniába, két évvel később pedig már a Sampon című filmben debütált. (Legelső szerepét egy tévéfilmben kapta.)

Ezután rögtön A csillagok háborúja jött, amelyben mindössze 19 évesen alakította Leia hercegnőt. Bár azóta is számtalan filmben és sorozatban volt kisebb-nagyobb szerepe, ez volt a közönség számára a legemlékezetesebb.

Fisher nemcsak színésznőként, de íróként is nevet szerzett: több önéletrajzi jellegű könyvet írt, amelyekben drogfüggéséről is szólt. Nagyon sok mindent kipróbált, a marihuánával kezdve a kokaintól át az LSD-ig; saját bevallása szerint nem szerette a kokaint, de nem akarta úgy érezni magát, ahogy érezte, és ezért bármit megtett volna.

1985-ben diagnosztizálták bipoláris zavarral, ezután a mentális egészség témájában rendszeresen emelt szót. 

 A kilencvenes években főleg írt, sokszor filmet is, ám ezek a forgatókönyvek nem az ő neve alatt jöttek ki. A People szerint az Apáca Show és a Nászok ásza készítéséből is szerzőként vette ki a részét.

Fisher egyszer kötött házasságot, Paul Simon zenésszel (ez egy évig tartott, 1984-ben váltak el). Utána Bryan Lourd-ot szerette, akivel közös gyermekük is született: ő Billie Lourd, aki ugyancsak színésznő. A Scream Queens című sorozatból ismerhetik, de A csillagok háborúja újabb részeiben is szerepel.