A VIASAT 3 a meztelen párkereső, az Ádám keresi Évát után újabb saját gyártású műsorral jelentkezik. Amikor meghívtak minket a felvételekre, akkor csak annyit árultak el a szupertitkos formátumról, hogy celebek lesznek benne, akik énekelni fognak. Rendben, akkor ez a Lip Sync Battle. (Ez a "gyárlátogatás" még bőven az RTL Spike-os Playback Párbaj elindulása, sőt, bejelentése előtt volt - a szerz.) Aztán elkezdtünk egy kicsit gondolkodni a dolgon, hogy honnan varázsolnak ehhez hírességeket, és azok akkor A-listás vagy teljesen trash celebek lesznek? Illetve valamikor még pletyka szinten terjedt a Killer Karaoke magyarosítása is, de abban meg eredetileg civilek szerepelnek, ugye. Ez akkor mégiscsak valami más lesz. Szóval egyre égetőbb lett a kérdés, hogy mégis miben mesterkednek? Itt a válasz.

Jön a Sikítófrász, ami egy jótékonykodó celebszívatós éneklős egyveleg.

A 8 adásban mindig különböző két háromfős csapatok feszülnek egymásnak. A műsor úgy épül fel, ahogy az adott hírességek jó előre kiválasztottak maguknak egy dalt, amit tücskök, bogarak között turkálva, vagy galambokkal teli dobozba dugott fejjel, vagy izzadt és büdös férfiak tapadós táncát elviselve kell előadniuk a dalt. Van pontozás is, ami úgy néz ki, hogy a zsűri a hat produkciót külön-külön értékelve kihozza az egyik csapatot győztesnek, akik végül még egy dalt előadhatnak, mert a karitatív rész itt kúszik be: az utolsó, végső celebszívatós éneklés egy adománygyűjtés. Ott kell igazán sok pontot begyűjteni, hogy minél több pénz mehessen az előre kiválasztott szervezetnek.

Ez sem éppen
spanyolviasz.

De, ha a két nagy csatorna ősszel 60 celebet foglalkoztat, akkor honnan van még 8x6 híresség egy olyan műsorra, amiben azért az énektudás is számít? A VIASAT3 kábé a föld alól is kiásta az erre kompatibilis celebeket. Így lehet majd látni Szorcsik H. Vikit és Varga Viktort, de az Édes Élet után visszatér a képernyőre és megint megvillantja tálentumát Zámbó Krisztián. Rajtuk kívül még feltűnik Horváth Éva, Czutor Zoli, Cinthya Dictator és Zámbó Krisztián.

A celebszívatásért nem kell a szomszédba menni. Ott az Ezek megőrültek!, ami bebizonyította, lehet azon nevetni, ha egy híresség tokáig bekenve vazelinnel botladozik. Sőt! Van igény ilyen tartalomra. A kérdés, hogy nem lesz ez már megint túltolva? Amint láttuk, hogy Szorcsik H. Viki fejhangon sikonyálva énekelte a La Bambát a Los Lobostól, miközben egy nyuszikkal, pókokkal, sáskákkal, galambokkal megpakolt dobozba kellett dugnia a kezét, majd a fejét. Teljesen mindegy volt, hogy ki állt ott, mert amint megkezdődött a feladat, akár a szomszéd Marika is lehetett volna. Pont ettől működhet a dolog. Plusz a zsűritől, ami legalább annyira jól szuperál, mint a Sztárban Sztár négyese, pedig itt más súlycsoportban mozog a Dér Heni-Ganxsta Zolee-Animal Cannibals kvartett. A Sikítófrász házigazdája Lakatos Márk, aki szintén nem életidegen ebben a közegben.

Összességében pozitív csalódás lehet a VIASAT 3 celebszívatós éneklős műsora, mert egy ősi sikerrecept a Sikítófrász alapja: a legszebb öröm a káröröm.

Premier január 26-án 21.00-kor, új részek minden héten csütörtökön ugyanabban az időpontban.