Ahogy arról már nagyjából mindenki hallott:

Az énekesnőnek mindössze három slágerét kellett volna előadnia, azokat is playbackelve, de a tátogást sehogy se sikerült szinkronba hoznia a dalokkal. Már ott a helyszínen is közölte, hogy a fülesen keresztül nem hallja a zenét, aztán azt állította, hogy rossz számot tettek be. Végső megoldásként a közönség énekeltetése mellett döntött, de az se nagyon segített a helyzeten, így némi kínos színpadon toporgás után azonnali távozás mellett döntött.

Mariah Carey a Twitteren fogalmazta meg véleményét az esettel kapcsolatban:

Néha beüt a szar.

A történet itt nem állt meg.

Carey menedzsmentje megerősítette, hogy az énekesnő fülese nem működött.

Nos, a "nem működött" elég tág fogalom, de ne ragadjunk le itt. A Daily Dot azzal az elmélettel állt elő, hogy Mariah Carey playbackje azért sikerült botrányosra, mert vagy rossz frekvencián vagy pár századmásodpercnyi késleltetéssel adták a fülére a saját énekét, ami így folyamatos csúszásokat idézett elő. Mint egy visszhangzó konferenciahívás esetén.

Ennek a feltételezett technikai hibának a hátterében több dolog is állhat. Carey képviselői azt mondják, hogy a produkciós cég, a Dick Clark Productions direkt szabotálta a fellépést. Ez magyarázat lehet arra, hogy percekkel az élő show előtt sem működött az a bizonyos füles, valamint az sem volt még teljesen végleges, hogy melyik számok lesznek elénekelve. Volt olyan dal, amit nem is próbáltak el előzőleg. Több forrás is megerősítette, hogy a produkció munkatársai csak így reagáltak a nem működő füles körüli fennforgásra:

És mi van akkor, ha nem működik az az izé? Nem tudná csak úgy elénekelni?

Ami történt megtörtént, de lehetett volna tompítani a dolgon.

Közvetlenül az eset után heves telefonbeszélgetés zajlott le Carey menedzsmentje és a produkciós cég, a Dick Clark Productions egyik embere, Mark Shimmel között. Az énekesnő érdekeit képviselve azt kérték, hogy állítsák le a műsor nyugati parti sugárzását, ami ugye a produkció érdeke is lett volna, de nem történt meg. Ugyanúgy leadták. Így felmerült a vád, hogy a másik felet csak a nézettség érdekelte, amihez ez a botrány tökéletes táptalajt biztosított. 

A Dick Clark Productionsnél próbáltak egyezkedni, beismerték, hogy nem működött a füles, viszont egy közös közleményt akartak kiadni, amire Carey képviselete nemet mondott. Ezt követően az alábbiakat írták:

  • beismerték, hogy természetesen voltak technikai hibák, de azokat akár az élő tévéközvetítés is okozhatta;
  • vizsgálatot indítanak azért, hogy kiderüljön ki felelős a történtekért;
  • továbbra is tisztelik és becsülik Mariah Carey, úgy emberileg, mint szakmailag.

via Daily Dot, Page Six, E!,Jezebel