Elhunyt Klapka György, aki tavaly december 24-én ünnepelte 88. születésnapját. A Velvetnek az üzletember felesége erősítette meg a hírt, de nyilatkozni nem akart. Amint további részleteket tudunk meg, frissítjük posztunkat.

Klapka György ma reggel még a Mokka című műsorban szerepelt. Az adásban arról beszélt, hogy végre megtalálták zaklatóját, aki tavaly nyár óta okozott neki álmatlan éjszakákat. Ezen kívül felidézte, hogy születésnapján kisebb baleset érte.

Egyelőre nem tudni, hogy az üzletember pontosan miért vesztette életét. A Blikk úgy tudja, hogy valamikor a délután folyamán hirtelen összeesett és meghalt. 

Mozgalmas élete volt

Wikipedia-oldala szerint Klapka György Klapka István művész és Bilicska Mária kereskedő fiaként 1928-ban született. 1944 végén behívták katonának, majd Albertfalván képezték ki. Alakulatával Zsámbékig jutottak, itt bekerítették őket az oroszok, de néhány társával sikerült megszöknie. Ezután a budai Várba osztották be telefonkábeleket húzni egy SS-egység mellé. Később Passauig jutott egységével, de onnan is megszökött.

Tanulmányait a Színművészeti Főiskolán kezdte, ahol Soós Imre, Horváth Teri, Szemes Mari, Gyurkovics Zsuzsa és Gera Zoltán voltak az osztálytársai. Ezután balettozni tanult. Először egy budapesti varietében lépett fel, majd többfelé is megfordult a világban. Két évet töltött Berlinben, és 42 éves koráig dolgozott ezen a pályán. A kereskedelembe még táncosként vágott bele. Az NDK-ból több embert is átvitt Nyugatra, majd miután lebukott, halálra ítélték. Az 1990-es évektől diótermesztésbe fogott, Magyarkeresztúron, Rábcakapiban és Osliban voltak birtokai. Ezen kívül arany, ezüst, ékszerek és briliánsok értékesítésével is foglalkozott. Tévéreklámjait az egész ország ismerte és szerette.