Legutóbb majdnem egy éve, 2016. február 9-én volt fejlemény az ÜGYBEN, aminek a rövid lényege, hogy Puzsér Róbert egy éven át tartó, Hajdú Péter elleni hadjáratára több büntető- és polgári per lett a válasz. A februári újdonság az volt, hogy Zimány Linda képviselte Puzsér Róbertet az egyik per során. 

Ezt megelőzően 2015. április elején született ítélet egy másik perben, ami kimondta, hogy Puzsér Róbert bűnös, ezért 1 év próbára bocsátásra és 10 ezer forint bírságra ítélték, mert Hajdú Pétert szarkupacnak nevezte.

A “szarkupac” kifejezés a bíró szerint nem képezi részét a véleménynyilvánítás szabadságának…

- olvasható Puzsér Róbert akkori posztjában.

hogy áll most a hadjárat?

Röviden: a végéhez közeledik. Már csak egy ügyet kell bíróság előtt tisztázni – itt még elsőfokú ítélet sincs. Igaz, ez a legnagyobb per, és több éve húzódik, nem lesz rövid menet.

Bővebben

Minden 2013-ban kezdődött, idézzük fel hogyan:

Puzsér Róbert kijelentette, hogy ez lesz a Hajdú Péter elleni hadjáratának éve, ami végül abból állt, hogy hosszas Facebook-posztokon keresztül véleményezte a showman szinte minden megmozdulását.  Erről Sixx készített egy átfogó körképet az Indexen.

Hajdú Péter egy darabig tűrte a támadásokat. Igyekezett nem foglalkozni Puzsérral, de addig fajult a dolog, hogy állítólag telefonon megfenyegette a kritikust, ami viszont tény, hogy végül egy posztban reagált:

…az elmúlt időszak gyalázkodásait összegyűjtve, több polgári és büntető pert indítunk egy Puzsér Róbert nevű szerencsétlen, önjelölt kritikus ellen!

Mint Puzsér jogi képviselőjétől megtudtuk 2 polgári és 3 büntető perben ment egymásnak a két médiaszemélyiség.

A három büntető per egyike volt az ominózus szarkupacozás, ami miatt a vádlottat 1 év próbára bocsátásra ítélték.  Egy másikban a bíróság megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. A harmadik esetben Hajdú Péter a vádelejtéssel élt, ami annyit tesz, hogy nem jelent meg a tárgyaláson. (Ugyanez történt közte és Sarka Kata közti válópernél is, amikor egyik fél sem jelent meg - a szerző.)

A két polgári per egyikében már jogerős ítélet is született, abban, amelyikben Puzsér Róbert wc-papírhoz hasonlítja Hajdú Pétert.

Eközben Törökbálinton Hajdú Péter éppen arról ábrándozott, hogy egy nap talán wc-papírrá válhat a miniszterelnök otthonában található trónszék mellett, hogy végre személyesen segíthessen a legnagyobb dolgok elvégzésében annak a kéznek, amely frekvenciákat oszt, s amelynek bizalmas szorítása jótékonyan ellensúlyozza majd alkalmatlanságát mindennemű médiaszereplésre.

Olvasható a szélsőközép.com egyik bejegyzésében.

Itt elmarasztalták Puzsért, mert a bíróság úgy ítélte meg, hogy ez már túlmegy azon a határon, amit Hajdúnak el kell viselnie. Ezért 200 000 forint körüli összeg kártérítésre kötelezték a vádlottat, mondta Beleznay Zsolt, a kritikus ügyvédje.

A jelenlegi mérleg, ha a vádelejtést úgy könyveljük el, mint Puzsér-győzelem, akkor mindkét oldalon 2 nyert és 2 vesztett per van. (Ha azt a pert kivesszük a pakliból, akkor Hajdú Péternek áll a zászló.)

Az utolsó és egyben legnagyobb per még hátra van, aminek még elsőfokú ítélete sincs. Itt a kiterjedt kereseti kérelem 15-20 olyan állítást, kijelentést tartalmaz, amit sérelmez a felperes. Ez húzódik már több éve, ezt kell tisztába tenni, és vége a nagy pereskedésnek.