Ma már gyakorlatilag az összes nyári zenei fesztivál készít a saját rendezvényéről after movie-t. A nyilvánvaló reklám mellett ez mindenkinek szól: annak is, aki ott volt, és talán felfedezi magát a videóban és annak, aki nem volt ott, mert így talán megismeri valamennyire, hogy milyen is az adott fesztivál. Átnézzük az idei aftermovie felhozatalt, és a cikk végén mindenkit szavazásra buzdítunk, hogy kiderüljön, melyik fesztivál készítette a legjobb utánmozit 2016-ban. 

Sziget 

Kezdjük rögtön a legnagyobb fesztivál igényesen kivitelezett, profi imidzs klipjével, amiben van minden, ami egy ilyen moziban lenni szokott: partizó fiatalok, fellépő zenekarok, képek a magasból és még a Lumináriumból is. Sőt, az utolsó pár perc a fesztivál kevésbé ismert oldaláról, a chillezésről is szól. 


VOLT Fesztivál

A soproni fesztivál is megmutatja, hogy miért is jó minden júliusban az osztrák-magyar határ mellé menni bulizni és láthatjuk azt is, ahogy a külföldi fellépők aláírják a tiszteletükre készített emlékcsillagot. 


Balaton Sound

A Sound aftermovie-jában érthetően kicsit több bikinis lányt és fürdőruhás fiút láthatunk, de itt is vannak lenyűgöző légi felvételek. És természetesen gyúrás, fekvő támaszozás, dinnyeevés. A klip végén pedig a fesztiválozók és fellépők Instagramos videóiból láthatunk egy erős válogatást - például azt is, ahogy Steve Aoki végigbringázik a Balaton partján. 


EFOTT

Az idei EFOTT imidzs kisfilmjében is láthatjuk a bulizás minden mozzanatát, ebben a videóban van bungee jumping, lufieregetés, sárban dagonyázás is. 

Strand Fesztivál

Van a Strand Fesztivál, ami nem egyenlő a Balaton Sounddal, bár ezt is Zamárdiban tartják minden évben és nem egyenlő a Beach fesztivállal, akik egyébként szintén készítettek egy after movie-t idén.

Bánkitó

A végére két ifjú titán maradt. Az egyik a Bánkitó, a szervezők itt tulajdonképpen csavartak egyet az aftermovie elkészítésén, hiszen HD kamerák, légifelvételek és egyéb hiperszuper effektek helyett egyszerűen fogtak egy VHS kamerát és leforgatták ezt a hangulatos utómozit.

Kolorádó

Az idén első alkalommal megrendezett Kolorádó fesztivál aftermovie-ját a Klipszemle egyik szervezője, rengeteg emlékezetes magyar klip készítője, miki357 készítette. Az ötlet végtelenül egyszerű: a Kolorádó fesztiválozóit és fellépőit láthatjuk, amint belenéznek a kamerába. Meg néhány fénycsövet.  

Melyik a legjobb aftermovie 2016-ban?