Vannak olyan hírességek, akik bár saját teljesítményük alapján is lehetnének híresek, mégis mindig csak valaki valakijeként hivatkoznak rájuk. Miközben van nekik saját nevük is.

Ilyen például Amal Alamuddin.

Nem rémlik a név? És úgy, hogy Amal Clooney? Igen, Ő George Clooney felesége, aki az újságokban – nálunk is – általában csak George Clooney feleségeként szerepel. Pedig Amal Clooney nem csak egy híres színész neje, hanem nagynevű emberi jogi ügyvéd, olyan ügyfelekkel, mint Julien Assange. Emellett büntetőjogot is tanít különböző egyetemeken. 

És Justin Theroux neve rémlik?

Őt leginkább Jennifer Aniston férjeként szokták emlegetni, mintha szerencsétlen nem lehetne saját jogon is híres. Pedig Theroux olyan filmekben szerepelt, mint az Amerikai pszicho, a Mullholland Drive, vagy például most A lány a vonaton. Mégsem színészi teljesítménye miatt kerül be az újságokba.

Matthew Broderick

Most épp csodálkozik, hogy de hát Matthew Broderick híres színész, miért szerepel ebben az összesállításban? Azért, mert bár valóban baromi híres, de a 80-as évek óta alig volt olyan film vagy sorozat, amiben kiugró teljesítményt nyújtott volna, és a 90-es évek vége óta leginkább csak Sarah Jessica Parker férjeként hivatkoznak rá.

Adam Shulman

Soha nem hallotta még ezt a nevet? Pedig Adam Shulman színész, és ha nemrégiben látta a Dübörög a szív c. filmet Meryl Streeppel, akkor Shulmant is láthatta benne. Mégsem színészként lett ismert, hanem Anne Hathaway férjeként, és egy ilyen színésznő mellett szegénynek nincs is sok esélye, hogy Adam Shulmanként hivatkozzanak rá.

Mamie Gummer

Ha pedig már szóba jött Meryl Streep, itt van Mamie Gummer is, aki mostanában rengeteg nagyobb filmben tűnt fel, többek közt a már említett Dübörög a szívben is. Mégsem Mamie Gummerként szerepel az újságokban, hanem Meryl Streep lányaként, és ha nem kap mondjuk egy Oscart valamikor a következő öt évben, akkor ez élete végéig így is marad.

Alexandra Hedison

Ő Jodie Foster felesége.  A színésznő 2014-ben kötött házasságot a szintén színész, rendező és sikeres fotós barátnőjével. Hedisont mondjuk főleg nem színészként lehet ismerni, mert bár szerepelt például a Lois és Clarkban és a Merlose Place-ben is, általában epizódszerepet játszott, kizárólag tévés sorozatokban. Emellett rendezett egy animációs és egy dokumentumfilmet is. Foster előtt egyébként Ellen DeGeneressel (tudják, a műsorvezetővel) élt együtt három évig. 

Portia de Rossi

Ha már szóba került Ellen DeGeneres, akkor az ő feleségét sem hagyhatjuk ki a sorból, aki szintén kénytelen a népszerű televíziós műsorvezető párjának árnyékában élni. Pedig rengeteg tévésorozatban szerepelt, mint például a Botrány című politikai thriller, vagy például az Ally McBeal.

DeGeneres és de Rossi 2008-ban házasodtak össze Beverly Hills-ben. Mindketten lovasok, és több mentett állatuk van.