David Blaine napjaink egyik legismertebb bűvésze. Elképesztő dolgokat művel. Volt, hogy 17 percig volt víz alatt. Természetesen oxigénpalack nélkül. Leginkább ilyen varázslatokat nyom az illúzionista, de azok is jók, amikor az utca emberét vagy hírességeket von be egy trükkbe.

Most a híres golyókapkodós trükkjén ámul a világ. Elméletileg ez egy többéves dolog, hogy David Blaine szájjal elkap egy golyót, de Angliában a napokban ment le a bűvész Las Vegas-i show-jának felvétele, amiben szintén szerepelt ez a produkció.

A felvétel elméletileg nem kamu. David Blaine egy fogvédővel és egy fém pohárral a szájában elkap egy golyót. 

Hogy hol ebben a Magic?

Na, igen. Lényegében sehol, mert tényleg csak annyi történik, hogy a bűvész áll és szájba lövi magát. Sok trükk alapja az életveszély, valamint az abból a helyzetből való megmenekülés. David Blaine egyértelműen a halál torkában érezhette magát, mert egy rossz mozdulat és máris meghal. Tökéletesen mozdulatlannak kellett maradnia, még úgy is, hogy a felvételen látható módon maga húzta meg a ravaszt. Aztán az arca felé repülő golyó elől sem szabadott elmozdulnia, csak várni kellett a becsapódást. Sőt! A fegyver eldördülésének hangjára sem rezzenhetett meg! Ez a trükk lényege: a végtelen önfegyelem és aszoborrá  merevedés.

Milyen ezt átélni?

Amikor a golyó becsapódott a pohárba, elkezdett sípolni a fülem és ereztem, hogy valami megütötte a torkomat. Abban a pillanatban azt hittem, hogy a golyó átment a fejemen és meghaltam.

- mondta a bűvész, aki 2010 óta háromszor csinálta meg ezt a trükköt.

Daily Mail