A Fővárosi Törvényszék egy személyiségi jog megsértése miatt indított perben jogerős ítéletet hozott:

elutasították a Schobert Norberték által kezdeményezett kereseti és ideiglenes intézkedés iránti kérelmet.

Az egész ügy ezzel a cikkel kezdődött.

Innen jutottunk el odáig, hogy kiderült, Andre Agassi ügynöksége közös megegyezéssel megszüntette partneri együttműködését Schobert Norbert cégével.

Schobert Norbert a fenti címadást sérelmezte. Kérte a cikk eltávolítását és egy helyreigazítást, hogy

az együttműködés közös megegyezéssel történő megszüntetésére tekintettel vált tárgytalanná Andre Agassi reklámarckénti megjelenése felperesi cég termékeit illetően, ...

Mivel ennek nem tettünk eleget, ezért bírósági ügy lett a dologból. a már említett ideiglenes intézkedési- és kereseti kérelmen és egyéb jogsértéstől való eltiltáson túl még elégtételként a következőket kérte,

  • hogy biztosítsuk Schobert Norbert (illetve a Norbi Update) saját honlapján Faebook oldalán, valamint a Blikk print és online felületén való közzétételt, plusz az utóbbiak költségének megtérítésére is kötelezett volna.
Az 5 millió forint sérelemdíjról nem is beszélve.

Mivel cikkünk ronthatott Schobert Norbert tőzsdére vitt cégének megítélésén. Azt nem tudták bizonyítani, hogy az emberek egy Velveten megjelent cikk miatt nem veszik a részvényeket, de szerintük nem is kellett, mert a tény, hogy kevesebb részvényt vettek a cikk megjelenése óta, már önmagában elégnek kellene lennie. 

A nyelvtan...

...szenvedő igealakban jobban kifejezésre juttatta volna a közös megegyezéssel történő megszüntetést, de a bíróság megítélése szerint azt a tényt, hogy már nem reklámozza ezeket a termékeket a népszerű sportoló, okszerűen fejezi ki a címadás, hogy már nem adja arcát a termékhez.

A lényeg, hogy tényekből levont okszerű következtetést, megalapozott véleményt fogalmaztunk meg az ominózus cikkben. Sőt! Hogy Schobert Norberték Nyilvánosan Működő Részvénytársaságával kapcsolatos közlésekről a sajtó beszámol, azt nem kifogásolhatják, pláne, hogy Schobert Norbert közismert személy, akinek tevékenységét a sajtó figyelemmel követi. 

Továbbá a Legfelsőbb Bíróság PK 12. számú állásfoglalása II., III. része értelmében az ilyen helyreigazítási ügyek esetében a sajtóközleményt a maga egészében kell vizsgálni, ott meg le volt írva minden.