• Friderikusz Sándor szerint abszurdum, hogy ősztől Csiszár Jenő lesz hazánk milánói főkonzulja. A Blikk írta meg mai számában, hogy a tévés műsorvezető a Music FM reggeli műsorában teljesen kiakadt azon, hogy ki lesz hazánk milánói főkonzulja. 

Ez tényleg abszurdum... Mi predesztinál arra egy volt rádiós-televízióst, hogy nagykövet legyen? Nyilván csak a politikai kapcsolatai. Ez nem kérdés! Vagy szerintetek felfigyeltek rá, hogy ott, a Balaton-felvidéken milyen jól termeszti a szőlőt? És hogy milyen jó konzul lenne? Minden jóérzésű ember az ilyenen fölháborodik. Csodálom, hogy ő nem. Hogy nincs valakiben annyi önismeret, hogy nem vállalkozom olyasmire, amihez tök hülye vagyok. És hány diplomata van, akinek ez a pozíció járna? Felháborító! 

- fakadt ki Friderikusz Bochkor Gábor műsorában. 

A  Pulitzer-emlékdíjas Friderikusz feltette a kérdést, hogy ezek után mennyire veszik majd komolyan Magyarországot. Ha ezt a szakmát a világ minden pontján öt évig tanítják az egyetemen, akkor ehhez több kell, mint egy 4-6 hónap alatt elvégezhető tanfolyam. A tévés személyiség hangsúlyozta, hogy nem politizálni akar, de fontos, hogy a szakmának megadják a becsületet. 

  • A Bors számolt be arról, hogy Sváby András tíz év után visszatér a televíziózáshoz. A csatorna hírigazgatója, Németh Szilárd úgy nyilatkozott a minap, hogy két ismert tévést szeretnénk a csatornához igazolni, és habár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, már tudni lehet kikről van szó. A Bors informátora szerint biztos, hogy Sváby András az ATV-n tér vissza - márciustól a reggeli műsort fogja vezetni Bombera Krisztinával. A másik műsorvezető páros Kárász Róbert és Krug Emília lesz.