A 2013-ban visszavonult angol világklasszis labdarúgót állítólag zsarolni próbálták orosz hackerek - az esetet a David Beckhamet képviselő ügynökség is elismerte.

A zsarolók 1,25 millió dollárt, azaz több mint 300 millió forintot követeltek Anglia ex-csapatkapitányától, és azzal fenyegetőztek, hogy ha nem kapják meg a pénzt, akkor nyilvánosságra hozzák a focistát képviselő PR-ügynökség és Beckham közötti levelezés kínos részeit. 

Beckham PR-ügynöksége, a Doyen Sports azonban elutasította a zsarolást, és a rendőrséghez fordult. Az e-maileket ezután elküldték több brit lapnak és a labdarúgók szerződéses ügyeiről rendszeresen szivárogtató Football Leaksnek is.

A The Sun végül múlt szombati számában közölte a levelezés részleteit, ami miatt David Beckham elég kellemetlen helyzetbe került. A kiszivárgott e-mailek szerint a 41 éves híresség kifogásolta, hogy nem ütötték lovaggá,

és obszcén jelzőkkel illette az erről döntő testületet, illetve néhány kitüntetettet is.

A levelezésből még az is kiderült, hogy Beckham csak azért jótékonykodott, hogy minél hamarabb lovagi rangra emeljék őt.

Az egykori sztárfocista egyelőre nem szólalt meg az ügyben, csupán a szóvivője közölte, hogy 

az egész ügy csak régi, meghamisított leveleken alapszik, és kamulevelekkel próbálták őt zsarolni.  

via PageSix