Nagy Alekosz, ismertebb nevén VV Alekosz, azaz a VV4 győztese elbukta a nyereménylakását. A Fővárosi Ítélőtábla január 14-én hagyta helyben az elsőfokú bíróság ítéletét, amely szerint Alekosz szerződést szegett, és ezzel elveszítette a VIII. kerületi lakás tulajdonjogát, ami így visszakerült az RTL Klubhoz.

Ha már homályosak az emlékei, a nézeteltérés abból fakadt, hogy a Való Világ 4 győztese rapid módon átment a TV2 Összeesküvők című műsorába. Az RTL Klub ezért letiltotta a havi egymillió forintos utalásokat, illetve a luxusutazást, amelyeket szintén főnyereményként kapott. És szerették volna visszavenni a nevére került 30 millió forint értékű lakást valamint a nyereményautót is.

2013-ban az elsőfokú ítélet szerint Alekosznak csak a 20 millió forint értékűre megállapított lakását kellett volna visszaadnia az RTL Klubnak, ami 15 millióval kevesebb, mint amennyit a csatorna követelt. A nyereményautót megtarthatta, a 7,6 millió forintos perköltséget viszont neki kellett fizetnie. 2015-ben aztán a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, így a per újraindult, és öt év után kedden zárult le.

Amellett, hogy Alekosz bukta az 50 négyzetméteres, VIII. kerületi lakását, a jogerős ítélet szerint a közel másfél millió forintos perköltséget is neki kell állnia, derült ki a csütörtök esti Fókuszból.