A színésznő Los Angeles-i otthonába még három éve, 2014. június 7-én éjjel tört be egy férfi, akit a rendőrök nem sokkal később Bullock házában fogtak el, miután a színésznő kihívta őket. Sandra Bullock ugyanis felébredt a zajra és amikor elindult, hogy körbenézzen a házban szembetalálta magát a betörővel.

A járőrök Joshua Corbettnél találtak egy füzetet, ami tele volt Bullock fotóival és a férfi feljegyzéseivel. Később a rendőrök a betörő otthonában házkutatást tartottak és egy rakás illegálisan tartott fegyvert találtak. 

A Jezebel most arról ír, hogy a bíróság három évvel a betörés után úgy ítélte meg, hogy a férfinál tartott házkutatás illegális volt, ezért a 26 vádból 24-et ejthetnek Corbett ellen. A nyomozók ráadásul a férfit csak 30 órával azután kezdték kihallgatni, hogy őrizetbe vették, és miután Corbett már valakivel beszélt telefonon. Bár a rendőrség azt állítja, hogy a férfi írásban és szóban is beleegyezett a házkutatásba, ügyvédei azonban ennek ellenkezőjéről győzték meg a bíróságot.

A védők szerint Corbettnek mentális kezelésre, nem pedig börtönbüntetésre van szüksége.