A brit színésznőt a Vanity Fairnek fotózták a kelleténél jócskán kevesebb (vagy rövidebb) ruhában, de meglehetősen ízlésesen. Emma Watson interjút is adott, többek között arról, hogy miért nem beszél soha a barátjáról, akivel egyébként tavaly év eleje óta járhatnak, és akiről azontúl, hogy jóképű, Mack-nek hívják és technikusként dolgozik a Szilícium-völgyben, nem sokat tudni.

Nem működik a kettő egyszerre: hogy egy interjúban a barátomról beszélek, aztán elvárom, hogy ne csináljanak rólam fotókat a paparazzók, miközben az utcán közlekedek. Hollywood pedig olyan, hogy ha valakivel jársz, az rögtön a körülötted lévő cirkusz részévé válik. És én ezt nem bírnám elviselni.

Ennyit tudtunk meg a színésznőtől arról, hogy miként viszonyul a hírnév és a párkapcsolat közti viszonyokról. De nem csak erről beszélt, hanem arról is, hogy egy időben mennyire nem találta önmagát. 2009-ben beiratkozott a Brown Egyetemre, ami olyan hatással volt rá, hogy legszívesebben azonnal otthagyta volna Hollywoodot. Aztán maradt. 

Az utolsó Harry Potter-film után sétáltam a vörös szőnyegen talpig sminkben, fodros, habibabi ruhában, aztán bementem a mosdóba, belenéztem a tükörbe, és csak annyit tudtam kérdezni magamtól: ki ez? A valódi énem egyszerűen nem találkozott azzal a nővel, akit visszanézett rám. Nyugtalanító érzés volt. 

Azóta azonban megtanult nemet mondani is, többek között kizártnak tartja, hogy szelfizzen a rajongókkal, és ezt közli is velük. Azt mondja, nem tud megbarátkozni a szituációval, hogy valaki fotózkodik vele, aztán két perc múlva már tölti is fel a netre.

Így mindenki megtudja, hogy mi van rajtam, kivel vagyok, satöbbi. Olyan, mintha engedélyt adnék arra, hogy kövessenek. Ugyanakkor szívesen adok autogramot, és bármilyen kérdésre válaszolok a rajongóknak. 

- nyugtatta meg a közönséget a színésznő. A teljes interjút elolvashatja a Vanity Fair oldalán