Annyira felpörögtek az események Emma Watson életében, hogy szinte nincs olyan nap, amikor ne kerülne a figyelem középpontjába. Annyi minden történt vele, hogy most már külön összeállítást szentelünk A Szépség és a szörnyeteg főszereplőjének. Elmagyarázzuk 5 pontban, hogy miért is fontos most Emma Watson. 

1. címlapon melltartó nélkül

Az egész azzal kezdődött, hogy a színésznő a Vanity Fair magazin legfrissebb számához készült fotósorozatban fedetlen mellekkel állt a kamerák elé. Erről a címlapról van szó.

A fotók miatt természetesen többen is támadták a 26 éves sztárt, egy brit rádiós műsorvezető egy tweetben fakadt ki, hogy mégis hogy képzeli Emma Watson, hogy míg korábban fontosnak tartotta, hogy kiálljon a feminizmus mellett, most hirtelen kidobja a melleit. A Sun pedig A szépség és a mellek címmel fogadta a topless képeket. 

2. Anti-feminista lenne?

Mindez azért is érdekes, mert a Harry Potter filmek sztárját aztán tényleg nem lehet azzal vádolni, hogy ne állna ki a női egyenlőség mellett: már évek óta vezet feminista témájú beszélgetéseket, könyvklubokat, és az ENSZ Jószolgálati Nagyköveteként már többször mondott emlékezetes, az egyenjogúság mellett szenvedélyesen érvelő beszédeket. Sokan betámadták a Vanity Fair-interjú és a sokat sejtető fotó miatt képmutatónak és anti-feministának nevezve őt, de többen a védelmére is keltek:

Attól, hogy valaki félmeztelenül szerepel egy fotón, még nem lesz anti-feminista.

3. szenvedélyesen vágott vissza a kritikákra

Pár napja a BBC-nek adott interjúban reagált a színésznő az őt ért támadásokra. Watson határozottan beszél a feminizmusról, ami szerinte az egyenlőségről, a felszabadításról szól és arról hogy választást kínál a nőknek. Azt is hozzátette, hogy a feminizmus nem egy bot, amivel a nőket kell ütni és egyáltalán nem érti, hogy mi köze mindehhez a melleinek. 

Emma Watson on Vanity Fair photo controversy

Emma Watson on the controversy over her almost topless Vanity Fair cover shoot. http://bbc.in/2mGeKru

Posted by BBC News on Sunday, 5 March 2017


4. Kicsit túl őszintén beszélt a szépségtitkairól

A színésznő nem csak a feminizmusról tud mélyrehatóan nyilatkozni. Egy interjúban elárulta azt is, hogy tinédzser korában nagyon csúnya bőre volt, de ma már mindent megtesz azért, hogy szép legyen a teste. Szinte mindenhol olajat használ szépségápolónak, még a fanszőrzetén és a szemöldökén is. Igen, jól olvasta. Azt is megosztotta a nagyvilággal, hogy nem festi mindennap a körmeit, viszont naponta legalább egyszer forró fürdőt vesz. 

5. Csak környezettudatosan készült ruhákat hord

A Harry Potter filmsorozat Hermione szerepét stílusosan maga mögött hagyó színésznő a People magazinnak azt is elárulta nemrég, hogy A szépség és a szörnyeteg sajtókörútjára is a saját, speciális ruhatárát viszi. A színésznő a magánéletében és a nyilvános megjelenései során is csak és kizárólag 100 %-osan környezettudatosan előállított ruhákat visel, ezeket a ruhadarabokat néhány hete indult Instagram-oldalán lehet megnézni. 

Final day in Shanghai was a blast. Thank you for having us! *** Top and trousers by @cienne_ny. Cienne produce locally and in small batches, so they never make more product than needed and aim to reduce fabric waste through pattern-making. All pieces are made in New York's garment district #30wears (worn previously at @entertainmentweekly shoot). Jewellery by @catbirdnyc, whose pieces are handmade in Brooklyn. Fashion information verified by @ecoage #ecoloves Skin is @kjaerweis certified-organic Cream Foundation and @vapourbeauty Illusionist Concealer which is made of 70% non-GMO, organic plant ingredients and 30% minerals. Cheeks contoured with Kjaer Weis Dazzling Bronzer and make-up was set with @inikaorganic Loose Mineral Foundation (which has an all-natural SPF25). Eyes are a combination of 'Bark' from the @beautycounter Desert Sunrise Palette (who support the Breast Cancer Fund) and Kjaer Weis Charmed Eye Shadow. Brows styled with @janeiredale Brow Gel. Lips tinted with Kjaer Weis Lip Tint in Passionate. All brands are cruelty-free. Beauty brands verified by @contentbeauty

The Press Tour (@the_press_tour) által megosztott bejegyzés,

A március 23-án mozikba kerülő A szépség és a szörnyeteg főcímdalához érkezett egy friss klip, amelyben John Legend és Ariana Grande énekel egy bálteremben, a háttérben pedig Emma Watson táncol Belle-ként.

via Buzzfeed, E News