A bíróság meghozta az elsőfokú ítéletet, amivel akár véget is érhet a szarkupacozással indult persorozat. Az utolsó Hajdú kontra Puzsér polgári jogi pernek az volt tárgya, hogy a 2013-ben megjelent Puzsér-írások (cikkek, bejegyzések, posztok, kritikák), amelyekben Hajdú Péter takonygerincűnek, pszichopatának és egyéb másnak van megnevezve, azok sértették a személyiségi jogait, konkrétan kimutatható negatív hatással voltak a showman szakmai megítélésére, sőt, anyagi károkat is okoztak. Például az éppen futó műsorának fő szponzora nem támogatta tovább az adásokat, ahogy az egyik tanú mondta: „megszűnt a szerződés az energiaitalt forgalmazó cég és a Frizbi között”; a megjelent kritikák miatt nem lehetett zsűritag a Sztárban Sztár című műsorban; a TV2 nem rendelt tőle több műsort.

A nem jogerős ítélet szerint

a másodrendű alperes (Puzsér Róbert) 2013. január 24-én közzétett bejegyzésében megsértette a felperes (Hajdú Péter) becsületéhez fűződő személyiségi jogait.

A sérelmezett Facebook-poszt részlete

„Nem is tudom, vajon az emlékezetes Orbán-interjú miatt éreztem-e a végső késztetést erre, amikor Hajdú olyan mélységekben járt a miniszterelnök ánuszában, hogy csak azért nem kellett sebészcsoport az eltávolításához, mert annyira nyálkás az egész lénye, mintha vazelint izzadna.”

Jelen állás szerint Puzsér Róbertnek 15 napja van arra, hogy a Facebookon közölje ennek a rendeletnek a vonatkozó részét, és bocsánatot kérjen. Emellett még 250 ezer forintot is kell fizetnie Hajdú Péternek. Persze még fellebbezhet, és másodfokon folytatódhat az ügy.

A bíró tisztázta, hogy miként született az ítélet. Lényegében ugyanaz történt, mint a korábbi polgári jogi per esetében: a kritikus olyan dolgokat írt le, amit a showman nem köteles eltűrni. Figyelembe vették azt is, hogy a szóban forgó 10-20 kijelentés nagyrészt mindegyike véleménynyilvánítás, de azok milyensége már személyiséghez fűződő jogokat sért.

Hajdú Péter a Velvetnek adott interjújában azt mondta, hogy ma már nem perelné be Puzsér Róbertet, de mivel megtette, nem hátrál ki. Az is mondta, hogy már teljesen mindegy, hogy a bíróság végül kinek ad igazat.

Minden 2013-ban kezdődött, amikor Puzsér Róbert, aki leginkább a Csillag Születik könyörtelenül őszinte kritikusaként vált ismertté, egy éven át Facebook-posztokban, blogbejegyzésekben, és egyéb cikkeken keresztül sorozta Hajdú Pétert. Főként a Frizbi című műsorát támadta, olyan állításokkal, mint hogy a producer a meghívott vendégeken élősködve igyekszik nézettséget és pénzt szerezni, továbbá olyan jelzőkkel illette, mint

  • szarkupac,
  • takonygerincű,
  • pszichopata,
  • és még a végtelenségig sorolhatnánk.

Hajdú Péter egy ideig  némán tűrt, majd hirtelen visszatámadott. Ennek az eredménye lett

két polgári és három büntető jogi per.

Maradt két polgári jogi per. Az egyiknek az alábbi, Szélsőközép.com-on olvasható mondat volt az alapja.

Eközben Törökbálinton Hajdú Péter éppen arról ábrándozott, hogy egy nap talán wc-papírrá válhat a miniszterelnök otthonában található trónszék mellett, hogy végre személyesen segíthessen a legnagyobb dolgok elvégzésében annak a kéznek, amely frekvenciákat oszt, s amelynek bizalmas szorítása jótékonyan ellensúlyozza majd alkalmatlanságát mindennemű médiaszereplésre.

Ebben az esetben elmarasztalták Puzsér Róbertet, mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a fent leírtakat Hajdúnak nem kell elviselnie, ezért 200 ezer forint körüli összeg kártérítést szabtak ki.

Most az utolsó fennmaradt perben is ítélet született. 2017. március 22-én a bíróság kimondta:

Puzsér Róbert írásai megsértették Hajdú Péter személyiségi jogait.