Hugh Jackmant már többször elcsíptük, hogy az anyukájával posztol közös képet. Legutóbb is feltöltött az oldalára egy fotót arról, hogyan töltik az időt, amikor a mama meglátogatja. 

Nem nehéz kitalálni, hogy ilyenkor a fia nem marad éhes. 

A képhez Hugh azt írta: Anya látogatóban.... ami azt jelenti, hogy kesudiós zabkeksz van reggelire.

A mama – akit Grace McNeil-nek hívnak – bemutatóra, premierre is szívesen elkíséri a színészt, és úgy tűnik, az idős hölgy egyáltalán nem szégyenlős, bármikor képes produkálni magát a fotósoknak. 

Pedig gyerekkorában az anyja elhagyta 

Nem sokat beszél róla, de az anyjával a kapcsolata nem volt mindig felhőtlen. Egy korábbi interjúban elmondta, hogy az asszony elhagyta őt és négy testvérét, amikor a színész még csak nyolc éves volt. 

Az egyik dolog, amire nagyon jól emlékszem, az a szörnyű érzés, hogy az emberek rólad beszélnek, és folyton bámulnak, hiszen az elég különös, hogy az anyuka egyszerűen lelép. Több éven át azt hittem, hogy nem ment el örökre, ebbe kapaszkodtam. 12-13 éves koromig úgy véltem, hogy édesanyám és édesapám egyszer újra összejönnek.”

Mégsem neheztel az anyjára, aki akkor visszament a szülőföldjére, Angliába, mert nagyon magányosnak érezte magát Jackman apja mellett. Otthon aztán újra férjhez ment. Anya és fia azóta újra jóban vannak, évente többször találkoznak, és ilyenkor sok közös programot csinálnak.