Az ausztrál rapper nemrég egy rádióműsorban beszélt új videóklipjéről, pontosabban arról, hogy milyen módszerekkel hozta magát formába. Szóba került a jóga és a speciális étrend is, de a Mo Bounce című klipben, - ami már átlépte a 21 milliós megtekintés a youtube-on - látható alakját és a forgatáshoz szükséges kitartását egyértelműen a twerkelésből eredezteti. 

Nem mellesleg azt állítja, hogy röpke egy hét alatt megszabadult 6 kiló feleslegtől.

#MoBounce BTS

Iggy Azalea (@thenewclassic) által megosztott bejegyzés,

Azalea az új-zealandi rádióban hosszasan válaszolt a hallgatók kérdéseire, ahol kiderült, hogy órákat vett a fenékrázás e speciális formájának szakértőjétől. 

Ismerek valakit, aki nagyon jó a twerkelésben. Egyébként nem is gondolnád, hogy mennyire rugalmasnak kell lenni ehhez a dologhoz. 

Mikor twerk-tippeket kértek tőle, az énekesnő ezt válaszolta: 

a tanárom azt mondta, hogy jógázzak, én nem tudtam, hogy a jógázástól  jól fogok twerkelni, de kétségtelenül így lett. 

Twerk Team Hungary  egyik oktatóját megkérdeztük, hogy mit kell elsajátítania annak, aki tökéletesen szeretné "rázni"?

Elmondása szerint, a  twerkelés alapját természetesen a jó ritmusérzék, a megfelelő csípőmozgás és a laza ízületek határozzák meg, illetve nem árt, ha az afrodance alapú táncformákból tapasztalatot szerzünk. Mindenesetre, ha élünk ezzel a gyakorlattal, komoly állóképességre teszünk szert. 

Annyi biztos, hogy manapság a popsztárok körében nagyon népszerű ez a táncforma, mind a klipjeikben, mind a hétköznapokban gyakran rázzák a seggüket. Például Niki Minaj, a twerkelés eddig koronázatlan királynője ott tart már, hogy ha öröm éri, rögtön pattogtatni kezd.

Hogy biztosra menjünk, megkértük Sebestyén Ágit, - a Pumpedék női címszereplőjét -hogy fitnesz Magyar-, Európa bajnoki tapasztalatait latba vetve, meséljen a twerkelés feltételezett zsírégető hatásáról.

Sebestyén szerint:

A twerkelés itthon nem annyira az edzésről szól, mint inkább a szexi, csábító táncról. A hastánchoz tudnám hasonlítani leginkább, picit olyan, hogy kell valaminek rázkódnia, hastáncnál a pocinak, ebben az esetben a popsinak kell megfelelően rezegnie. Persze e mellett nagyon jó gyakorlat, különböző izomcsoportokat fejleszt, főleg a fenék és comb tájékon. Tehát, ez inkább egy táncstílus, mint edzésmódszer, de persze, ha rendszeresen csinálja valaki,  jó lehet a fogyáshoz, mint bármely másik mozgásforma.