Az eddig sem volt titok, hogy a brit trón jelenlegi várományosa kifejezetten szereti Erdélyt. Károly herceg szívesen kapcsolódik ki Székelyföldön, Zalánpataki birtokán és első 1998-as látogatása óta, gyakran keresi fel Erdélyt. Most pedig lehet, hogy még több időt fog a környéken tölteni, ugyanis Gyulafehérvár polgármestere egy érdekes ajánlattal kereste meg.

A Hello magazin beszámolója szerint a politikus felajánlotta Károlynak, hogy Wales mellett legyen Erdély hercege is. Erről egy levélben tájékoztatta II. Erzsébet fiát, amelyben ezt írja: 

Tudjuk, mennyire szereti Erdélyt. Mára már szinte a második otthona és Ön számunkra a legértékesebb nagykövet. Ráadásul azt mondja közös gyökerei vannak III. Vlad havasalföldi fejedelemmel.

- kezdődik a levél, ami így folytatódik:

Ha pedig ennyire szereti Erdélyt, arra gondoltuk, mi lenne, ha Wales hercege helyett, Wales ÉS Erdély hercege lenne? Gondoljon bele, milyen fantasztikus lehet így bemutatkozni, nem is beszélve arról, milyen jól lehet ezzel indítani egy beszélgetést.

Szóval ennek fényében Károly akár át is tehetné a székhelyét a szomszédba, ám sajnos egyelőre arról nincs hír, elfogadja-e ezt a visszautasíthatatlannak hangzó ajánlatot.