Mihalik Enikő a Sugarbirddel közösen piacra dobta első, saját tervezésű ruhakollekcióját. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk vele, hogy honnan jött ez az egész, de a magánéletében is vájkáltunk, hogy Magyarországon vagy Amerikában akarja-e majd nevelni a gyerekeit, illetve ki is a pasija egyáltalán? Csak nem országos barátja, Éder Krisztián? Most mindent megtudhat! Villáminterjú.

Mennyire újkeletű dolog nálad ez a divattervezés? Volt már, hogy korábban leültél egy papírral és egy ceruzával rajzolni?

Rengetegszer, kiskoromban is csajokat meg ruhákat rajzolgattam. Amikor a kollekcióról felröppent a hír, akkor egy régi iskolatársam keresett meg és gratulált, hogy na most végre teljesül a gyerekkori álmom.

Honnan és miért jönnek az Instagramra feltöltött vicces sztorik, amikor magadon, esetleg másokon nevetsz, mert úgy öltöztek fel ahogy?

Én abszolút nem tartom magam tökéletesnek, se a mindennapokban, sem a kamerák előtt. Ezért mondom azt, hogy az embernek kell, hogy legyen humorérzéke, hogy tudjon magán nevetni. Ha valaki engem lefényképezne, amikor nem nézek ki valami topul, akkor azt poénra tudnám venni. Talán pont a Velvetre került ki egy kép rólam a Szigetről, hogy pocakom volt, amit elküldtem Éder Krisztiánnak, amit megphotoshopolt, majd kiraktam, hogy így nézek ki pisilés előtt és után. Senki sem tökéletes. Ezért szeretek rámutatni dolgokra, hogy igen, ilyen is van.

Amúgy nálam senki se tud rosszabb kritikát mondani rólam.

Ha ennyire kritikus vagy magaddal szemben, akkor mit változtatnál magadon és az életviteleden?

Hát úgy mindent? Nem. Jó, néha egy kicsit lustának tartom magam. Van úgy, hogy fel szeretnék valakit bérelni, hogy ötpercenként pofon vágjon és azt mondja: “Gyerünk, tedd a dolgod!” Ami a testemet illeti, hát nézd, 30 éve élek ebben a bőrben, úgyhogy bőven felfedeztem magamon olyan hibákat, amit mások nem. De szerintem ez normális.

Azt mondtad, hogy 5 éven belül gyereket szeretnél. Hol képzeled el a gyereknevelést, itthon vagy New Yorkban?

Mivel a pasim is New Yorkban él, ezért inkább ott.

A szüleid, a jövendőbeli nagyszülők mit szólnak ehhez?

Szerintem anyámék örülnek neki, hogy nem vagyok otthon - mondja nevetve. Állítólag sokat kiabálok. Azt mindenképpen szeretném, hogy majd rendszeresen hazajárjanak velem, hogy a gyerekeim tudjanak magyarul, hogy megismerjék azt a környezetet, ahol én felnőttem.

Bennem van ez a magyarosítás, hazahozás.

A pasidról mit lehet tudni?

Egy francia srác, fiú, férfi. 15 éve New Yorkban él és jelenleg egy amerikai magazinnak az elnöke. A Cannes-i filmfesztiválon ismerkedtünk meg tavaly. Munka miatt korábban is találkoztunk már, de ott volt az első komoly beszélgetésünk.

Annyiból könnyíti a helyzetünket, hogy egy városban élünk, egy szakmában dolgozunk, hogy megérti, mivel foglalkozom. Nincs abból probléma, ha nekem el kell utaznom, nincs felesleges féltékenykedés és veszekedés ebből. Ami még nagyon jó, hogy ugyanakkor kapunk szabadnapokat, ugyanakkor kell ugyanoda utaznunk, így kevesebb időt kell külön töltenünk.

A családalapításon kívül mik a további rövidtávú terveid?

A modellkedést nem szeretném még abbahagyni, szerintem van még benne néhány év, viszont a Sugarbirddel való kollaborációt sem szeretném ennyivel lezárni. Nagyon szeretném, ha ezeket a ruhákat külföldre is tudnánk vinni.

Azt mondtad, mivel 15 éve dolgozol modellként, eljött az az idő, hogy kipróbálj valami mást is, mint például a divattervezést. Ezen kívül lenne még valamit kipróbálni?

Meglátjuk. Egyelőre szeretnék egy üzleti iskolát elvégezni, és majd úgyis adja magát, hogy mi lesz. Régen azt nyilatkoztam, hogy szeretnék egy éttermet nyitni. Erről még az álmomról mai napig nem tettem le.

Azt mondtad, hogy a Túró Rudi inspirálta a szettet, mert az a legjellegzetesebb magyar desszert. És a somlói galuska? Vagy a mákos tészta?

Desszertcsoki! Desszertcsokiról volt szó. Amúgy, lehetett volna akár a kakaós csiga is az alap, esetleg a kedvencem, a gesztenye püré...

Hogy nézett volna ki a gesztenye püré egy ruhán?

Hát ez az, ugye! Elkezdtünk gondolkozni azon, hogy Bohóc csoki vagy Sport szelet vagy Túró Rudi. És arra jutottunk, hogy utóbbi mégiscsak poén.

A Mokkában csodálkoztál rá arra, hogy lehoztuk az osztrigás mellfis posztodat. Számodra miért meglepő ez?

Ezek nekem hétköznapi dolgok, így számomra vicces, hogy érdekelheti az embereket, hogy esetleg erről véleményt alkotnak. De ez egy tök pozitív dolog, én ezzel remekül elvagyok.