Greice Santo brazil modell és színésznő azt állítja, hogy Daryl Katz kanadai milliárdos, a Edmonton Oilers hokicsapat tulajdonosa dollármilliók és filmszerepek ígéretével környékezte meg, hogy bejusson a bugyijába. Valami ilyesmi történt a Tisztességtelen ajánlat című filmben is.

„20 ezer dollárt (5,8 millió forintot) kínált naponta, és havi 5-6 alkalommal szeretett volna találkozni velem”

– árulta el a Jane the Virgin című sorozatból ismert színésznő, aki szerint sok nő kap hasonló ajánlatokat, csak a legtöbben nem mernek beszélni róla.

Greice Santo 2015 novemberében Hawaiin vett részt egy fotózáson a Viva Glam magazin számára. Ekkor mutatták be Michael Gelmon kanadai producernek, aki azt javasolta, fusson össze unokatestvérével, Daryl Katzzal, mert a férfi a Silver Pictures befektetőjeként sokat tehet a karrierjéért. A nő ezután a Four Seasons hotelben kereste fel az üzletembert.

Katz közölte, hogy szerezne nekem egy komoly szerepet, ami megváltoztatná az életem, de aztán témát váltott, és inkább pénzt kínált. Azt mondta, hogy „milliókról beszél”, ami segítene a családomnak, és többé nem kéne küszködnöm.

Santo megkérdezte, hogy mit kéne tennie cserébe, mire a férfi elárulta igazi célját. Azt, hogy társaságra és szexre vágyik. A színésznő egy határozott nemmel felelt, majd faképnél hagyta, ám ezzel nem volt vége. Katz üzenetekkel kezdte bombázni, amelyekben tündéri keresztapaként aposztrofálta magát, és egészen addig nem szállt le róla, míg beleegyezett egy újabb találkozóba.

Röviddel azelőtt, hogy a nő megérkezett a helyszínre, egy Beverly Hills-i hotelbe, a milliárdos 20 ezer dollárt utalt át számlájára jóhiszemű gesztus gyanánt. Beszélgetésük során azonban kiderült, hogy nem csak az önzetlenség vezérelte. Ugyan 30 percen át keresztül a karrierjéről diskuráltak, ám Katz ezután ismét bedobta, hogy fizetne a szexért.

„Nem vagyok prostituált”

– tiltakozott Santo.

A visszautasítások ellenére az üzletemberrel a következő hónapokban is kapcsolatban maradtak. Katz később további 15 ezer dollárt (4,4 millió forintot) küldött neki, hogy látogassa meg, de a színésznő harmadszorra már nem ment el hozzá.

Santo közben megtörte addig hallgatását, és mások előtt is nyíltan beszélt az ajánlatról, ami cseppet sem tetszett Katznak. Unokatestvére, Gelmon válaszul megfenyegette telefonon, hogy

„gondoskodhatunk róla, hogy soha többé ne kapj munkát Hollywoodban.”

Greice Santo férje, a szerencsejátékos Robert Cipriani, aki évek óta a New York Post informátoraként ténykedik, azzal vágott vissza, hogy kitálal a sajtóban. Katz nem akarta hagyni, hogy kibabráljanak vele, ezért a G.F. Bunting & Co. válságkezelő cég segítségével előzte meg a botrányt. A vezérigazgató Glenn Bunting állítólag felhívta a lap üzleti szerkesztőjét, majd előadta, hogy Cipriani megzsarolta a milliárdost, akitől 3 millió dollárt (880 millió forintot) követelt hallgatásáért cserébe. A New York Post ezért nem is hozta le a sztorit.

Az ügy részleteire egyébként pont azért derült fény, mert a színésznő férje keresetet nyújtott be a G.F. Bunting & Co. ellen jó hírnevének megsértése miatt.

Via VarietyNew York Daily News