A Fox bejelentette, hogy az eddigi 10+1 után ismét új évadot rendeltek be a kultikussá vált X-Akták című sorozatból, így hálistennek továbbra sem kell elszakadnunk tőle. A szereplők nyilván nem változnak, így az új évadban is Gillian Anderson és David Duchovny játszik majd, bár, ha nem így lenne, alighanem fellázadna az egész emberiség. A főproducer továbbra is Chris Carter marad, úgyhogy a minőség romlásától talán nem kell rettegnünk. A Fox elnöke, David Madden legalábbis elég bizakodó: 

Az ikonikus karakterek, a gazdag történet és a bátor alkotók adják egy jó tévéműsor karakterét. Rengeteg indok van rá, miért imádják ennyien az X-Aktákat. Ott van Chris kreativitása, Gillian és David fenomenális munkája, amelyekkel simán lehet folytatni azt a popkultúra-jelenséget, amelyet létrehoztak. 

Állítólag már egy ideje készülnek a bejelentésre, egyelőre még csak azt nem lehet biztosan tudni, hogy hány részesre tervezik az új évadot. Persze erre is vannak elméletek, sőt, ha lehet hinni Madden szavának, akkor valószínűleg 10 órásra tervezik, szemben a 2016-os évaddal, amelyben csak 6 részt forgattak le. 

Most pedig a lényeg, hogy mennyire örül a két főszereplő a folytatásnak.

Gillian Aderson nagyon: 

David Duchovny pedig ennyire kreatív volt: 

A sorozat 1993-ban kezdődött és folyamatosan ment 2002-ig. A folytatás 2016-ban történt meg, és úgy látszik, már nincs megállás, és kijelenthetjük, hogy

az X-Akták örök.

Forrás: EW.com