A Csillagok háborúja-oktológia létrejötte ugyan nem csak és kizárólag George Lucas nevéhez fűződik - hogy is fűződhetne, hiszen csak az első négy részt rendezte ő, az ötödikben pedig már csupán producerként tevékenykedett - mégis, ha ő mondja el, hogy miről akart szólni a film valójában, akkor azt el lehet tőle fogadni. 

A magyarázatra mondjuk pont harminc évet kellett várni, de végül a múlt csütörtök lett annak a napja, hogy a filmrendező elment egy Orlandóban tartott Star Wars-dicsőítő eseményre, és Warwick Davis társaságában beszámolt az eredeti célkitűzésről. A találkozón egyébként nyilvánvalóan Harrison Ford, Mark Hamill, Billy Dee Williams és John Williams zeneszerző is megjelent. 

Az ötlet egész egyszerűen abból fakadt, hogy már gyerekkoromban is imádtam azokat a nagy volumenű kalandfilmeket, amelyek értelmes, pszichológiai témákat feszegetnek. Nem vagyok biztos benne, hogy ezt el kéne árulnom, de a Csillagok háborúja elsősorban 12 éves gyerekeknek szól

- mondta, aztán arra is rávilágított, hogy ez mégis mitől olyan egyértelmű. Eredetileg afféle mitológiának szánták, ami olyan erős mondanivalóval bír, amelyet érdemes megfogadnia mindenkinek, aki gyerekként új életet kezd (bár ez a mai világban nem annyira szokványos élethelyzet, de bólintsunk rá.)

12 éves vagy, kikerülsz a nagyvilágba, és egyre jobban eltávolodsz a szüleidtől, akik addig az életed középpontját jelentették. Alighanem félsz, fogalmad sincs, mi fog történni, ezért kapsz néhány útravalót azokból a fontos dolgokból, amelyekre érdemes odafigyelned. Ilyen a barátság, a becsület, a bizalom és az, hogy miként kell helyesen cselekedned, vagy hogy hogyan kerülheted el a sötét oldalt.

Forrás: Huffington Post