Az elmúlt években elég sok hazai híresség döntött úgy, hogy otthagyja a pályáját, és inkább szerencsét próbál a politikában - nemrég pont Dopeman indult a Magdolna negyed időközi választásán, de nem járt sikerrel. Összeszedtük azokat a magyar celebeket, akik sikeresen vagy sikertelenül indultak a választásokon.

Bálint Antónia

Az egykori szépségkirálynő és műsorvezető 2014 nyarán indult az önkormányzati választásokon Angyalföldön, a Fidesz színeiben. Programjában a parlagfüves telkek megtisztítása is szerepelt, de végül a volt aktmodell elvérzett és a mindössze 18,6 százalék nem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön az önkormányzatba.

Vágó István

A Legyen Ön is milliomos! műsorvezetője is ugyanebben az évben indult a XII. kerületben a DK képviselőjelöltjeként. A választási ígéretek között volt az is, hogy ingyenessé tenné a parkolást, és nem csinálna stadiont a Normafából. Végül 29, 46 százalékot gyűjtött, de ez kevésnek bizonyult. 

VV SZabolcs

A Való Világ legelső évadának győztese 2004-ben az MSZP színeiben indult, és meg is választották a párt zuglói elnökségi tagjává, ám politikai karrierje nem tartott so­káig: később magánnyomozó, majd a belvárosi rend­őrkapitányság nyomozó­ja lett.

És most következzenek azok a híres pályaelhagyók,

akiknek összejött a politikai karrier.


Pálffy István 

Az egykori híradós műsorvezető vitte talán a legtöbbre a felsoroltak közül: a TV2 Tények című műsorának egykori arca KDNP-s képviselő lett, majd hosszú évek kemény és feszített parlamenti munkája után végül őt nevezték ki a dublini magyar nagykövetnek.

Halász Gábor

A Barátok Közt Hoffer Misije sikeres politikai pályát tudhat magáénak. Két cikluson keresztül volt Kiskutas polgármestere - az ő vezetése alatt nyílt meg a településen a faluház és a könyvtár is. 

Spigiboy

Spiegelhalter László korábban Spigiboy néven táncoltatta meg az embereket techno partikon, majd független jelöltként indult Vácrátót polgármesteri székéért. A választást meg is nyerte - a mai napig ő az 1800 fős település vezetője. 

Rátóti Zoltán 

A színész 2006-ban lett a Zala megyei Magyarföld polgármestere, 2011-ben azonban lemondott. Lemondását azzal indokolta, hogy a megsokasodott feladatok miatt már nem tudja feladatát felelősséggel ellátni.

Dömsödi Gábor  

Az egykori sportriporternek is bejött a politika: ő már két település (Bokor, Pásztó) polgármestere is volt. 

Cicciolina Rómában lett képviselő

Nem hiányozhat a felsorolásból a Budapesten született ex-pornós, Staller Ilona Anna, vagyis Cicciolina. Ő még a nyolcvanas évek végén került be a római parlamentbe, 1987 és 1992 között volt képviselő az olasz fővárosban. Később a magyar parlamentbe is próbált bekerülni 2002-ben, valamint Milánóban is indult az önkormányzati választásokon, de ezek már sikertelen próbálkozások voltak.