Galambos Lajost, feleségét és a zenész érdekeltségbe tartozó tatai apartmanház gondnokát még az ítélkezési szünet előtt, június 7-8-án bíróság elé állítják erősítette meg információnkat Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője. Ítéletet azonban biztosan csak az év második felében hoznak majd, úgy tudjuk, hogy szeptemberben heti egy tárgyalást tartanak majd az ügyben.

A vád szerint a művész 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével együtt, illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételeztek szabálytalanul a mocsai ingatlanaiban. Ezzel legalább

30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, és 16 millió forintnyi vizet használtak el. 

Az ügyészség Galambos Lajost tettestársként üzletszerűen elkövetett, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolja, és börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást, valamint félmillió forint értékben vagyonelkobzást is indítványozott. A halmazati szabályok miatt a letöltendő börtönbüntetés tétele 2 év és 12 év közé eshet.

Lagzi Lajcsit, feleségét és a zenész érdekeltségbe tartozó tatai apartmanház gondnokát 2015. szeptember 24-én azért  helyezték előzetes letartóztatásba , mert a gyanú szerint évekig lopták a gázt, az áramot és a vizet, ezzel  több millió forinttal károsították  meg a szolgáltatókat.