Alanis Morissette volt pénzügyi tanácsadóját hat év börtönre, és 8,6 millió dollár kártérítés megfizetésére ítélte a bíróság, miután a férfi az évek során ötmillió dollárt lopott el a kanadai-amerikai énekesnőtől, és még több millió dollárt néhány másik ügyfelétől. 

Hosszú időn át, szisztematikusan, előre kitervelve és aljas módon tette mindezt!

- mondta Morissette május 5-én a bíróságon, hozzátette azt is, hogy három éven belül csődbe ment volna, ha Jonathan Todd Schwartz tovább folytatja a sikkasztást.

Azóta nagyon megbánta

A 47 éves férfi a szerencsejáték-függőségét hibáztatta a lopásokért, ezzel magyarázkodott a bíróságon. Elmondta, hogy teljes felelősséget vállal az ostoba viselkedéséért és egész hátralévő életében szégyenkezni fog emiatt. 

A lopásokból leginkább fényűző életmódját finanszírozta és korábban azt is elmondta, hogy marihuána-ültetvényre költötte a pénzt.  Azután bukott le, hogy Morissette felfogadott egy új pénzügyi tanácsadót, miután Schwartztól nem kapott egyenes választ a befektetéseivel kapcsolatos kérdéseire. A férfi először tagadott, és azt állította, hogy az énekesnő kábítószerfüggő és csak képzelődik. 

Végül megtört. 

#fbf everything's going to be ok #winkwink 📸michael elins ❤

Alanis Morissette (@alanis) által megosztott bejegyzés,

 Via Usmamagazine