New York egyik legismertebb luxusingatlanáról, a Dakota-házról eddig is sok legenda keringett. Szó szerint átjárja John Lennon szelleme, hiszen a zenész az egyik itt található apartmanban élt Yoko Onóval 1973-tól, és az épület előtt lőtték le 1980. december 8-án. Többek között ezért is állítják sokan az épületről, hogy átok ül rajta. 

Van egy visszatérő legenda is, éppen Lennon lakásával kapcsolatban. Stephen Birmingham az 1996-ban megjelent Life at the Dakota című könyvében írt már arról, hogy John Lennon és Yoko Ono rezidenciájának előző lakója 30 ezer dollárt (körülbelül 8,5 millió forint) rejtett el a fürdőszoba padlója alatt. Hogy így van-e, azt azóta sem lehet tudni, mert eddig még senki nem akarta feltörni a méregdrága lakás padlózatát. Mindenesetre, mint a a PageSix írja, a legenda továbbra is tartja magát: szóba került a dolog egy ingatlanmágnásoknak rendezett üzleti vacsorán, amit éppen a Dakota-házban tartottak. 

Feltörné a padlót a kincs reményében?

Szellemek is élnek ott

Lennon felesége, Yoko Ono és egyetlen fiuk, Sean Lennon továbbra is ebben az épületben laknak: a nő szerint többször is feltűnt már a halott zenész szelleme a házban. Egyszer leült a régi fehér zongorájához, és azt mondta: nem kell félned, még mindig veled vagyok! Egyébként John Lennon – még életében – azt mesélte Yoko Onónak, hogy egy síró asszony szellemét szokta látni az épület halljában.