Mivel ma, május 17-én kezdődik a Cannes-i Filmfesztivál, tíz napon át komoly esélye van az arra utazónak, hogy összefusson az eseményre érkező celebritásokkal. Persze az biztos, hogy nem egy városszéli, eldugott apartmanközpontban kell őket keresni, hanem annál sokkal luxusabb környezetben. 

Hogy ennél közelebbi indformációval is szolgáljunk, elsősorban az Hôtel du Cap-Eden-Roc-ot ajánljuk figyelmébe, amely a Francia Riviérán, egész pontosan a Boulevard J.F. Kennedy-n található. Azért feltételezzük, hogy ott fognak zsongani a hírességek, mert ez az egyik legexluzívabb, legdrágább és legnépszerűbb szálloda a filmfesztivál ideje alatt.

A hotel 1870-ben épült és rengeteg, ott alkotó írót és festőt ihletett meg - dolgozott itt Marc Chagall és Francis Scott Key Fitzgerald is, aki Az éj szelíd trónján című regényével tette halhatatlanná. Persze a 20. század elejétől kezdve már leginkább Hollywood-i hírességek szállóhelyévé vált, Elizabeth Taylor és Richard Burton is itt töltötte a nászútját. 

Tavaly pedig Katy Perry és Orlando Bloom fetrengett a szálloda lépcsőjén.

we cannes't

KATY PERRY (@katyperry) által megosztott bejegyzés,

A helyszín remek partyhelyként szolgál, többek között az éves AmFAR gálát is itt szokták megtartani. Egy éjszaka nagyjából 2 ezer dollár (kb. 550 ezer forint) körül van, és a különlegessége, hogy 2006-ig csak készpénzzel lehetett fizetni. Manapság ez nehezen lenne kivitelezhető, vagy legalábbis nem olyan kényelmes, úgyhogy 11 éve már kártyát is elfogadnak a vendégektől. Márpedig a helynek a kényelem és luxus biztosítása az elsődleges célja. 

Forrás: People