Kara McCollough csupán két napja lett Amerika legszebb nője, mégsem valószínű, hogy a szépsége miatt fognak emlékezni rá a jövőben. Ennek oka, hogy miután a szépségverseny végén a fejére helyezték a koronát, feltettek neki pár kérdést, amelyekre nem éppen a várt módon reagált

Először is közölte, hogy szerinte az egészségügyi ellátás nem jár alanyi jogon senkinek, szerinte csakis az érdemelheti ki, aki rendesen dolgozik. A másik kérdés a feminizmus témakörét érintette, amelyről szintén véleményt nyilvánított, és azt mondta, nincs odáig ezért a kifejezésért, magára pedig pláne nem használja szívesen, mert szerinte túl erőteljes, és azt sugallja, hogy gyűlöli a férfiakat. Ezért használja helyette az egyenlőség szót. 

Hát, ez se nagyon jött be, és azonnal rátámadtak, hogy mégis miért hiszi azt, hogy a feminizmus egyenlő lenne a férfigyűlölettel, továbbá hogy merészeli azt állítani, hogy az egészségügyi ellátás kiváltság, nem pedig általános emberi jog. 

Kara McCollough-t alighanem rosszul érintette, hogy a feltétlen imádat helyett csak kegyetlen mémeket gyártanak a témában, és rosszindulatú megjegyzéseket tesznek rá, ezért gyorsan nekiállt tüzet oltani, és egy keddi interjúban revideálta az álláspontját, mindkét témát illetően. 

Annak tükrében, hogy honnan jöttem, az egészségügyi ellátás kiváltság számomra, de hiszem, hogy mindenkinek joga van hozzá. Bízom abban, sőt, imádkozom érte, hogy előrelépjünk a kérdésben, hogy ez valóban az egész világon így legyen. 

A feminizmussal kapcsolatban pedig kikérte magának, hogy férfigyűlölőnek állítják be, mivel csak azt akarta mondani, hogy mennyire kiáll a nők jogaiért, akiket igenis értékelni kell, bármilyen munkát végeznek.

 Ami a munkahelyi lehetőségeket vagy a vezetői pozíciókat illeti, a nők sokkal többet érdemelnek. Láttam, sőt, első kézből tanúja voltam, milyen hatással vannak a nők a világra. 

Forrás: US Magazine