Sebestyén Balázs május 12-én, pénteken elment a kecskeméti SOS Gyerekfaluba, és meglátogatott egy családot, ahol egy nevelőszülő, Éva 8 gyerekről gondoskodik, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. (Ritkán fordul elő, hogy ennyi gyerek van egy nevelőszülőnél, a testvéreket az SOS-ben próbálják együtt tartani.)

Hihetetlenül fegyelmezettek, cukik, rettenetesen szeretetéhesek, szívszorító volt. Az elején nagyon zárkózottak, de egy óra után az összes gyerek rajtad van

– foglalta össze a Rádió 1-en műsort vezető Sebestyén a tapasztalatait. 

Azt a légkört, ami ott van, mindenkinek meg kéne tapasztalnia, aki azt hiszi, hogy két gyerek sok, vagy a tieid a legrosszabbak, vagy néha úgy érzed, hogy nem bírod.

Ha már ott járt, tortát sütni is befogták, mert az egyik kislánynak éppen születésnapja volt. Mivel a szomszéd, a négy gyereket nevelő Dóri Éva lánya, gyakorlatilag együtt bandázták végig a napot, Sebestyén tizenkét gyerekkel játszott és beszélgetett egész nap.

23 ezer gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban.

Többségük bántalmazás, elhanyagolás, a szülők betegsége, szenvedélybetegsége miatt kerül gyermekvédelmi gondoskodásba. Az SOS Gyermekfalvak 134 országban, több mint 720 ezer gyermeknek segít. Magyarországon Orosházán, Kecskeméten és Kőszegen adnak biztonságos otthont nevelőszülői családokban a szülők nélkül maradt gyerekeknek.

Volt egy két éves kisfiú. Leültünk közösen enni és rettenetesen gyorsan evett, habzsolt, meg sem rágta az ételt. Hihetetlen rossz körülmények között találtak rájuk [a testvérekre], le voltak fogyva, éheztek, csontsoványak voltak. A kisfiú úgy eszik, mintha minden étkezés az utolsó lenne, mert nem tudja, hogy holnap is lehet enni 

– ez a történet volt, ami a leginkább megrázta Balázst. 

Forrás: SOS Gyerekfalvak