Most már tényleg mindjárt (egészen pontosan május 22-én) folytatódik David Lynch ikonikus, kultikus, sokak által a világ legjobbjának tartott sorozata, a Twin Peaks. Itt foglaltuk össze, hogy mi várható majd az új évadban, most pedig bemutatjuk a tévésorozat azonnal felismerhető, emlékezetes helyszíneit. 

A tévézés történetének legszürreálisabb teledrámáját, David Lynch nagy hatású szappanoperáját 1990. április 8-tól kezdték sugározni. A Washington állambeli, fiktív kisvárosban játszódó történet fő szálát nyilván mindenki ismeri: a kávéfüggő Cooper ügynök megpróbálja kinyomozni, hogy ki ölte meg Laura Palmert - persze a sorozat sokkal bonyolultabb, szerteágazóbb ennél. 

Az alkotók nagyrészt Kaliforniában, főleg Los Angeles környékén és más filmstúdiókban forgatták a jeleneteket 1989 és 1991 között, de az emblematikus helyszínek egy Seattle melletti kisvárosban voltak. Összeszedtük az idén a harmadik évaddal visszatérő széria legfontosabb forgatási helyszíneit. 

A vízesés

Ha valakinek azt mondjuk, hogy Twin Peaks, ez lesz az első kép, ami beugrik. A főcímben is feltűnő vízesés Seattle városától keletre, a hegyekben található egy Snoqualmie nevű kisvárosban.

A Great Northern Hotel

Cooper ügynök sorozatbeli lakhelye, ahol a főszereplő még álmában is aktívan nyomozott. Az 1919-ben épült hotel jelenleg is üzemel, ma már Salish Lodge & Spa néven működik.

Salish Lodge at Snoqualmie Falls #thegreatnorthern #twinpeaks

Janie Olson-Smith (@happysugarbake) által megosztott bejegyzés,

A kocsma

A sorozatban hivatalosan Bang Bang bár néven szerepelt ez a hely, de mindenki Roadhouse-ként hivatkozott rá. Ide jártak szórakozni és italozni a városka lakói - és Cooper ügynöknek itt jelent meg sokszor az Óriás, valamint itt szólalt meg a Twin Peaks emlékezetes főcímdala, Juliee Cruise hátborzongató előadásában.

A valóságban ez a hely ma egy Roadhouse nevű étterem, amely szállást is kínál vendégeinek. 

A sheriff irodája

A nyomozás központja a rendőrőrs, ahol a Lucy nevű recepciós küzdött az elemekkel, és közben gyengéd érzelmeket táplált a jámbor rendőrtiszt, Andy iránt. És persze ahol maga a rendező David Lynch is feltűnt néhány részben. A sheriff irodáját egyébként egy fűrésztelep melléképületében rendezték be, Snoqualmie mellett. A forgatás során előfordult az is, hogy farönköket szállító kamionnal takarták ki az üzemet a háttérből.

A Híd, ahol ronette pulaski előkerült

Ha esetleg ellátogat a Snoqualmie nevű településre, és elindul a Salish Lodge szállodájától a főúton, viszonylag hamar eljut a kisváros folyójához, ami felett egy rozsdás, barna híd húzódik. Igen, ez volt az a híd, amelyen egyszer csak feltűnt a sorozat egyik emlékezetes karaktere, Ronette Pulaski egy szál hálóingben, véresen, sokk hatása alatt. Ma így néz ki. (A szerepet alakító színésznő, Phoebe Augustine pedig így nézett ki 2015-ben - de úgyis látjuk majd, mert az új évadban is feltűnik.)

Reinig Bridge #ronettepulaski #twinpeaks #snowqualmie #reinigbridge

Brian Gyss (@bgyss) által megosztott bejegyzés,

A középiskola

Az iskola, ahová Laura Palmer, Donna és James is járt. 

A kávézó

Az emblematikus reggelizőhely, ahol Cooper ügynök rendszeresen fogyasztotta imádott kávéját és meggyes pitéjét - és természetesen azt se felejtsük el, hogy itt találkozott először a Shelly Johnson nevű pincérlánnyal.

A Twin Peaks-be vezető út

És íme, a főcímben szereplő út, a település névtáblájával egykor és most. A távolban a Mount Si hegycsúcsai magasodnak. Ez az út vezet a forgatás helyszínéül szolgáló, Snoqualmie nevű kisvárosba. 

via Lonely Planet, Itt forgott blog