A Cannes-i Filmfesztiválon valami zsűri valami filmeket is megtekint, amiket aztán jó eséllyel soha senki más nem fog megnézni, de már rég nem áltatja magát senki azzal, hogy ez az esemény a művészfilmekről szólna. Ehelyett a lényeg a sztárparádé, amiből van idén is rendesen.

Az idei Cannes-i filmfesztivál ezen a héten kezdődött, és pár nap alatt is annyit hüledeztünk a külföldi és magyar sztárok megjelenésén, hogy augusztusban egész hónap alatt nem fogunk ennyit. És még így is van, aki majdnem kimaradt! De csak majdnem – őket ugyanis ebben a heti trendben mutatjuk be. Ha híres nőket szeretne nézni látványos ruhákban, jó helyen jár!

Elle Fanning

Kezdjük Elle Fanninggel, aki egy 19 éves színésznő, és aki egy 76 éves tervezőnő estélyijét viseli (Vivienne Westwoodét). Fanning mintha egy mesefilmből lépett volna ki, és nyilván kellett valamit csinálni ezzel viselhető habcsókkal, hogy az emberek ne nézzék Disney-jelmeznek. Hát Westwood a firkálás mellett döntött, amitől úgy néz ki ez a ruha, mintha egy óriás nagyon unatkozott volna a közelben, és az estélyi uszályát összefirkálta volna. Egyszerre klasszikus és különleges, nézze meg jobban a képösszeállításban!

Uma Thurman

Egyszerre klasszikus és különleges Uma Thurman ruhája is, de ezúttal a rózsaszínnek egy kissé fáradt árnyalata az alapszín, és firkálás nincs, origami van helyette. Ez egy Versace-ruha, ízléses dekoltázzsal, amihez, úgy látjuk, rendesen fel kellett polcolni Thurman mellét. A haja kicsit tévébemondónős, de nem gond, Uma Thurman így is filmsztárnak néz ki ebben a szettben, és nyilván ez volt a cél.

Victoria Abril

Victoria Abril szintén egy színésznő, és kicsit nehéz szívvel tettük be őt ide, mert borítékolható, hogy szegény feje, biztos ő lesz majd az utolsó az alábbi szavazáson. De ha egyszer látványos ruhákat ígértünk, akkor ez egyszerűen nem maradhatott ki, mert attól még, hogy olvasóink többségének valószínűleg nem kenyere ez a japános divat és a spulnira feltekert haj, arról vita nem lehet, hogy ez így borzasztóan látványos. Abrilra egyébként Pedro Almodóvar régi filmjeiből lehet emlékezni, a spanyol színésznő 57 éves.

Marion Cotillard

A spulnit már megmagyaráztuk, és most itt a címben emlegetett taco. Nem pont úgy van belekerítve Marion Cotillard ebbe az elegáns fűzős izébe, mint ahogy a mexikói éttermekben egy félbehajtott tacóban adják a kaját? Nem látunk gyakran ilyen megoldást, és részünkről eléggé lelkesedünk érte, bár lehetett volna valami kevésbé üzletasszonyos színben/anyagból is, de talán akkor már túl avantgárd lett volna. Vajon ezt mind ki kell fűzögetni, ha az emberre rájön a pisilés?

Tallia Storm

Tallia Storm egy 18 éves brit (skót) énekesnő, és ő a „semmi, csak gyorsan magamra rántottam egy köntöst”-trendet népszerűsíti, aminek csak örülni tudunk, mert végre valami, ami relatíve újdonság. Hasonlóban volt pár napja a Baywatch premierjén Priyanka Chopra, csak az nem volt ennyire átlátszó. Merthogy Storm szettjével kapcsolatban elég nyilvánvaló, hogy mennyi fehérneműt tartalmaz, a címben beharangozott tangát különösen a hátsó nézetből lehet jól megfigyelni a képösszeállításban. Hát ilyen buli ez a Cannes, itt-ott ki- vagy átlátszik néha ez-az.

Lily Collins

Mint a heti trend sorozat rendszeres szerzője, úgy érzem, fölösleges tovább próbálkoznom a pártatlanság látszatának fenntartásával. Tartozom azzal a vallomással, hogy

minél többször látom Lily Collinst, annál jobban szeretem a stílusát.

Önnek ki tetszett a legjobban?

Mondjuk az lehet, hogy ha ebben a szettben látnám most először őt az életben, akkor nem válnék azon nyomban a rajongójává, de így, hogy már tudom, hogy mire kell figyelni, rögtön szembetűnőbbek a fontos részletek.

Első blikkre ez egy túltervezett, eredetieskedő blúznak is tűnhet, de Lily Collins egy kompozíció részévé teszi ezt a komplikált fazont – a csíkok a szoknyából is visszaköszönnek, a színek a cipővel együtt nagyon szépen és visszafogottan egészítik ki egymást.

Plusz érdemes megnézni hátulról is ezt az összeállítást, egyrészt, mert úgy látszik Lily Collins tetoválása is, másrészt mert úgy szembetűnőbb, hogy amennyire modern ez az egész így együtt, ugyanannyira klasszikus is, és a régi idők divatja szerint varázsol extranőies alakot Lily Collinsnak.

Nem meggyőzni szeretnénk önt, csak elmesélni, hogy nekünk mi tetszik ebben, aztán ön úgy dönt, ahogy az ön ízlése diktálja! Lily Collins túl sok? Túl kevés? Akkor válasszon valaki mást!