Eddig nem volt teljesen világos, hogy mi okozhatta a Soundgarden énekese, Chris Cornell váratlan halálát, mostanra azonban fontos részletek kerültek nyilvánosságra, amelyből körvonalazódni látszik, hogy mi történt pontosan a tragédia előtti pár órában. 

A zenészt május 17-én, szerda éjszaka, az utolsó koncertje után találták meg holtan a detroiti MGM Grand Hotel egyik szállodai szobájában. A show előtt testőre, Martin Kirsten látta utoljára, aki azért ment át hozzá, hogy megjavítson valamit a számítógépén. Ez nagyjából éjjel fél 12 körül történt, és mielőtt a testőr elhagyta volna a szobát, két Ativan nevű tablettát adott Cornellnek, amely egy erős, nyugtató hatású készítmény. (Erről később még szót ejtünk, fontos lesz).

Kirstent olyan negyed 1 körül, aggódva hívta fel Cornell felesége, Vicky, és arra kérte, hogy nézzen rá a férjére még egyszer, mert nagyon furán viselkedik. Állítólag telefonon beszéltek közvetlenül a koncert után, de olyan volt, mintha nem lenne teljesen magánál. Arra, hogy mi baja van, nem adott magyarázatot, csupán azt ismételgette, hogy

nagyon fáradt vagyok.

Aztán letette a telefont. Kirsten azonnal átment hozzá, de mivel nem engedte be, kénytelen volt rátörni az ajtót. Ekkor találta meg az 52 éves férfit, aki vérző szájjal, nyaka körül kötéllel hevert a fürdőszoba padlóján. A rendőrségi jelentés szerint éjjel fél 2 körül állhatott be a halál, amelynek okát öngyilkosságként határozta meg az orvosszakértő. 

Ennek ellenére a család csütörtökön kiadott egy közleményt, hogy szerintük nem szándékos öngyilkosság történt, hanem a vényköteles gyógyszerek mellékhatásai vezettek a férfi halálához. 

Kijelentésüket arra alapozzák, hogy Cornell leszokóban lévő kábítószer-függő volt, ami miatt évek óta, orvosi utasításra szorongásoldókat szedett. Ilyen gyógyszer volt a fent említett Ativan is, amely a pszichoaktív gyógyszerek osztályába tartozó benzodiazepin.

A család ügyvédje, Kirk Pasich azt mondja, addig semmi biztosat nem lehet tudni, amíg ki nem vizsgálják, hogy pontosan milyen szerből és mekkora dózis került Cornell szervezetébe. Mindenesetre a család arra gyanakszik, hogy a kelleténél véletlenül több gyógyszert vehetett be, ami miatt nem volt tudatában annak, hogy mit tesz. 

Forrás: People