Hétfő este, 11 után robbanás történt Ariana Grande manchesteri koncertjén, a show végén, az aréna egyik bejáratánál . Legalább 22-en meghaltak és 59-en megsebesültek.

Az angol hatóságok szerint egy öngyilkos merénylő követte el a terrorcselekményt. 

Közben az Iszlám Állam magára vállalta a manchesteri robbantás, a dzsihadista szervezet közösségi portálokon tette közzé a beismerő videofelvételt.

A robbanásról, pontosabban a hangjáról felvétel készült:

Az énekesnő felfüggesztette a turnéját és nem szeretne nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, de a twitterjén kifejezte megdöbbenését és sajnálatát.

 Összetört a szívem, nagyon, nagyon sajnálom, nincsenek szavak.

Scooter Braun az énekesnő menedzsere azt mondta:

Mindannyian gyászoljuk a gyerekeket (...) arra kérjük az embereket, hogy őrizzék meg szívükben az áldozatokat és családjaikat, és imádkozzanak értük. 

  A TMZ forrása azt mondja, hogy az énekesnő most nem foglalkozik a koncertekkel, majd, ha lelkileg túlléptek az eseményeken ő és a csapata átgondolják a turnémenetrendet.   

Az interneten hemzsegnek a részvétet nyilvánító üzenetek, a világ szolidaritását fejezte ki az áldozatok családjainak. Természetesen a világsztárok is sorra reagáltak az eseményre:

Demi Lovato ezt írta a twitterén:

Borzasztó a gondolat,hogy ártatlan koncertlátogatók vesztették életüket...imádkozom mindenkiért.

Katy Perry hasonlóan reagált:

 Imádkozzunk mindenkiért.

A gyászoló hírességek sora szinte végtelen, írt Taylor Swift, Dwayne Johnson, Lordie, Chris Evens, Melanie Trump és Cher is.

Imádkozzunk az áldozatokért és családjaikért, akiket érint a manchesteri tragédia. Maradjatok erősek!

via TMZ /usmagazine