Kalifornia volt kormányzója keményen nekiment az amerikai elnöknek a párizsi klímaegyezményből való kilépés miatt. A Terminátor filmekből ismert színész a Twitterre feltöltött videóüzenetben bírálta az USA első emberét. 

Donald Trump június elsején döntött úgy, hogy az Egyesült Államok kilép a klímaváltozás elleni globális összefogást szentesítő megállapodásból - erre reagált Arnold Schwarzenegger az alábbi videóval. 

BREAKING: Arnold Schwarzenegger has a blunt message for Donald Trump. #ParisAgreement

Posted by ATTN: Video on Thursday, 1 June 2017

A színész-politikus azzal kezdte üzenetét, hogy senki nem tudja megállítani a tiszta energia forradalmát, és senki nem mehet vissza az időben, sokkal inkább a jövőbe kell tekinteni, és nem a múltba, amit már ismerünk. 

Elnök úr, a múltba csak én tudok visszamenni 

- utalt a Terminátor filmek ikonikus mondatára Schwarzenegger, aki, azt is hozzátette, hogy a tiszta energiától nem kell félni. 

Az Egyesült Államokban évente 200 ezer ember hal meg a légszennyezettség miatt, ezért is lenne fontos a tiszta energiát támogatni, és nem szembe menni vele. A filmsztár azt is mondta Trumpnak, hogy elnökként az első és legfontosabb feladata az, hogy megvédje az embereket. 

Sokkal kényelmesebb visszafele tekinteni, és sok embernek kevésbé ijesztő a múlt, amit ismerünk, mint a jövő, amit nem ismerünk

- tette hozzá a színész. 

Schwarzenegger arról is beszélt, hogy az utókor azokra a nagy formátumú vezetőkre emlékszik majd, akik nem hátrafelé, a múltba haladnak, hanem előre, a jövőbe tekintenek. 

Mindannyian jól tudjuk, hogy a szennyező energia sokkal ijesztőbb lesz a jövőben, az asztma, a tüdőbetegség és a rák miatt. Nem tudok mást mondani, elnök úr: kérem, válassza a jövőt

- folytatta az exkormányzó. 

Az egész videóüzenet talán leginkább találó hasonlata azonban ez volt: 


Senki nem emlékszik már azokra, akik azt mondták Kennedy elnöknek, hogy az ember ne menjen a Holdra. Mindig a nagy vezetők maradnak meg az emlékezetben 

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Arnold Schwarzenegger kiosztotta Donald Trumpot

"Elnök úr, a múltba csak én tudok visszamenni" - utalt a Terminátorra is Kalifornia volt kormányzója.

72 · Jun 02, 2017 10:52am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments