Az olasz divatcég nemrég kitett az Instagram oldalára egy képet, amin három kisfiú látható egymásba kapaszkodva - a fotóhoz annyit írtak, hogy: 

Bocs, hölgyek! Lányoknak tilos a bemenet!

Ezen a képaláíráson aztán felháborodtak a szülők és az internetezők, azonnal érkeztek a dühös kommentek, amelyek főleg arról szóltak, hogy a lányokat nem lehet sehonnan kitiltani, és ez különben is nemi megkülönböztetés, meg durva szexizmus - volt, aki még bojkottot is hirdetett a Benetton ellen.

Sorry ladies. Girls not allowed! #SS17 #Benetton #kids

United Colors of Benetton (@benetton) által megosztott bejegyzés,

Az  ügy azért is érdekes, mert az olasz ruhamárka mindig is a tolerancia, és a másság elfogadásáról volt ismert korábban, és gyakorlatilag az összes kampányában nagyon nyíltan és bátran vállalta fel a véleményét. Az is köztudott, hogy a hirdetési stratégiájuk lényege az, ami a márka nevében is van (United Colors of Benetton), vagyis a legkülönbözőbb származású, bőrszínű, szexuális orientációjú modelleket szerepeltetik a kollekciók reklámaiban. 

Arról már nem is beszélve, hogy néhány éve pont a Benetton készített egy emlékezetes kampányt Unhate (Ne Gyűlölködj!) címmel. A provokatív montázsokon a világ vezető politikusai csókolóznak egymással, például Barack Obama amerikai elnök a venezuelai Hugo Chávezzel, vagy Angela Merkel német kancellár Carla Bruni férjével, Nicolas Sarkozy volt francia államfővel.

A cég végül hivatalosan bocsánatot is kért a kommentelőktől az egyik kép alatti hozzászólásban. Voltaképpen jól jártak, mert azóta már elég sok cikk született erről a minibotrányról. Ön mit gondol erről az egészről? 

Szexista lenne a Benetton?

via Daily Mail

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Itt tart a világ! Már a Benetton is szexista lenne?

"Lányoknak tilos a bemenet" - írták ki egy srácokat ábrázoló kép alá, ezen aztán felháborodott az internet népe.

2 · Jun 08, 2017 03:42pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments