Shia LaBeouf egy igazán megosztó figura. Sokan már azért is utálják, hogy a Transformers filmekkel futott be, mások szerint miatta lett rossz a negyedik Indiana Jones film, megint mások szerint extrém magatartásával hamar kivívta a világ, és színésztársai ellenszenvét.

Mindenesetre vannak jelei, hogy a világ nem készült még fel rá egészen, például Londonban anno egyetlen ember nézte csak meg új filmjét a premiernapon

De, mi van, ha ez az egész csak egy összeesküvés,

és a színész nem is egy valós személy?

Egy komment-falon az az elképzelés formálódott, hogy LaBeouf akár Sacha Baron Cohen Ali G-je vagy Boratja,

csak egy kitalált karakter. 

Az elmélet 2001-ből indul, amikor a Disney Channel színésze, Louis Stevens megalkotja Shia LaBeouf személyiségét (neve egyébként eredeti gall értelmében az jelenti: "köszönöm a marhahúst").

Egyébként ha megnézzük az IMDB-takkor azt láthatjuk , hogy Louis Stevens egy sorozatbeli karakter, akit LaBeouf játszott, de az elmélet megalkotója szerint ez csak egy meta-poén a színész részéről.  

Az eredeti célja az volt, hogy karikatúrája legyen a hírnévnek, de a blöff olyan jól sikerült, hogy megmaradt a kitalált személyiségnél.

Sőt!

A fentebb említett színészek esetében - mint Cohen - rengeteg bizonyíték van a szerepet játszó eredeti ember létezésére, azonban LaBeouf hírnév-szakértőket bérelt fel, hogy eredeti személyiségét teljesen eltüntesse szem elöl.

Az elmélet azt is boncolgatja, hogy a nagy LaBeouf-összeesküvés egyik fő eleme az internet, ugyanis a közösségi oldalak illuminátusa azt a hazug képet támasztja alá, hogy létezik a színész, például a Shia LaBeouf dallal, vagy a Just do it videóval. 

Tehát a színész tulajdonképpen csak egy nagyon jól kitalált és felépített MÉM!

Ön szerint igaz lehet az elmélet, LaBeouf kitalált karakter?

via buzzfeed