Idén augusztusban lesz 20 éve, hogy Diana hercegné autóbalesetben meghalt, az évforduló kapcsán pedig újra kiadják Andrew Morton: Diana igaz története című könyvét. Az írás különlegessége, hogy azt a szerző a hercegné saját hangfelvételei alapján írta, melyeket maga Diana küldött el neki.

Az újrakiadásban a felvételek leiratai is szerepelni fognak, ezekből pedig néhányat a Daily Mail már most nyilvánosságra hozott. Mint például azt, amelyikben Diana arról beszél, hogyan kísérelt meg öngyilkosságot első terhessége negyedik hónapjában.

„Károly azt mondta, hogy csak farkast kiáltok”

Ma már nem titok, hogy Károly és Diana kapcsolata soha nem volt felhőtlen, ám a felvételekből egy nagyon rossz és elmérgesedett viszony rajzolódik ki. Diana elmondása szerint, borzasztóan érezte magát lelkileg, mikor Vilmossal terhes volt, elkeseredett volt és rengeteg sírt. Mikor pedig a férjétől segítséget kért, az visszautasította. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor egy ilyen sírós epizód alkalmával Károly azt mondta a neki, hogy szerinte csak farkast kiált ezekkel a kiborulásaival, ő erre nem kíváncsi és inkább elmegy lovagolni.

Diana ekkor vetette le magát a lépcsőről.

„A királynő rettenetes megrémült. Remegett, annyira megijedt" - derül ki a felvételből, ahogy az is, hogy az eset egyáltalán nem hatotta meg Károly herceget. A lovaglásból visszatérve csak ránézett a feleségére - akinek teljesen véraláfutásos lett a hasa az eséstől - és aztán némán kiment a szobából.

Diana már korábban is próbálkozott öngyilkossággal

Egy másik felvételből kiderül, hogy a hercegné már korábban, közvetlenül az esküvője után, megkísérelt öngyilkosságot elkövetni. A nászútjuk ugyanis egyáltalán telt vidáman. A hercegné ekkor már súlyosan bulimiás volt, ami ez idő alatt tovább romlott. Ráadásul a hangulatára az is rányomta a bélyegét, hogy őrülten féltékeny volt Kamillára, vele álmodott éjszakánként, nappal pedig azt képzelte, hogy Károly hívogatja volt szeretőjét. 

Rettenetesen depressziós voltam és borotvapengével megpróbáltam felvágni az ereimet

- mondja a felvételen Diana, aki ezt követően ugyan eljutott szakemberekhez, ám egyik sem tudott rajta igazán segíteni. Ebben talán az is közrejátszott, hogy soha nem választhatta meg a saját orvosait, mások döntöttek arról, hogy ki legyen a terapeutája.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.