Aki igazán odáig van Katalin hercegnéért, jogosan érez késztetést arra, hogy egyszer jól megkörnyékezze, és autogramért esedezzen nála. Talán még időben szólunk, és már most elkezdünk mélyen sajnálkozni, de erre alighanem semmi esélye nem lesz a közeljövőben. Vagy talán soha. 

Tudjuk, hogy fura ezt hallani, pláne annak tükrében, hogy a hercegné köztudottan kedves és közvetlen, ráadásul simán megérinthető, sőt, szelfizni is hajlandó bárkivel, aki erre kéri. Ebből látható, hogy nem csak az udvariassági előírásoknak és az etikettnek felel meg, hanem képes az átlagnál intimebb viszonyt is kialakítani a néppel, ha éppen erre tartanak igényt. Pont ezért tűnhet meglepőnek, hogy a kézírását viszont nem adja szívesen. 

Ennek egészen egyszerű oka van, jelesül az, hogy tilos neki. Így szól a királyi protokoll. Nem azért, mert ezzel fény derülhetne valami rejtélyes titokra a hercegné személyiségével kapcsolatban, hanem azért, mert megvan rá az esély, hogy 

valaki lemásolja, vagy hamisítani kezdi. 

Egyszer nagyon közel voltak ehhez az élethelyzethez, amikor Erzsébet királynő aláírt egy karácsonyi lapot, ami utána fénysebességgel került fel a netre egy vállalkozó kedvű személy jóvoltából, aki az Ebay-en kezdte árulni 1200 fontért, azaz több mint 400 ezer forintért. A család nagyon nem szeretné, ha ezekből az esetekből tendencia lenne, szóval úgy előzik meg a dolgot, hogy nem írják le a nevüket soha, senkinek, semmilyen körülmények között. Jó, persze, ez túlzás, mert hivatalos dokumentumokat természetesen alá kell írniuk, sőt, bizonyos látogatások során vendégkönyvbe is firkantanak pár szót, de ezek nem valószínű, hogy eljutnak azokhoz, akik visszaélnének velük. 

Mivel a brit királyi család tagjai is emberek, természetesen velük is előfordult már, hogy megszegtek bizonyos protokollszabályokat, így persze konkrétan a fent említettet is. Károly herceg 2010-ben, az angliai Cornwallban történt árvíz két elszenvedőjének kérésére volt hajlandó autogramot adni, illetve egész pontosan azt írta egy cetlire, hogy Charles, 2010. Aztán bocsánatot kért a macskakaparásáért, mondván, nincs hozzászokva, hogy ne ülve, hanem állva írjon le bármit is. A másik megszegő Harry herceg volt, ugyanebben az évben, ugyanezen apropóból. Ő akkor írásban kívánt jobbulást egy, az említett árvízben megsérült lánynak. 

Forrás: townandcountrymag

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ezért nem fog soha autogramot adni önnek Katalin hercegné

De ne aggódjon, szelfizni bármikor hajlandó!

8 · Sep 04, 2017 09:09am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments