Leonardo DiCaprio bejelentette, hogy alapítványa húszmillió dollárt, vagyis körülbelül 5,21 milliárd forintot adományoz összesen több mint száz olyan szervezetnek, amelyek a környezetünk védelmével foglalkoznak.

Ez azt jelenti, hogy 1998 óta a színész

80 millió dollárt, vagyis 20,85 milliárd forintot költött ilyen célokra.

Ez Mészáros Lőrinc vagyonának kicsit több, mint a hatoda.*

A kérdéses szervezetek többek között a klímaváltozás ellen küzdenek, vadon élő állatok és élőhelyek védelmével foglalkoznak, illetve a bennszülöttek jogait védik.

A bejelentést egy John Kerry által szervezett klímakonferencián tette, ahol arról is beszélt, hogy az emberiség régóta tudja, milyen következményekkel jár a környezetpusztítás, de egyszerűen nem törődik a saját és a bolygó jövőjével. Ezután mindenkit arra buzdított, hogy ha választójogát gyakorolja, akkor olyan politikusoknak adja a szavazatát, akiknek ez fontos.

Amit minden politikusnak tudnia kell, a Föld minden nemzetében: rendelkezésünkre áll a technológia, hogy a teljes energiaszükségletünket tiszta, megújuló, költséghatékony forrásokból biztosítsuk, ami most is elérhető. Ami több országból hiányzik, hogy a kormányok [környezet]politikája merész célokat tűzzön ki, és hogy a magánszektor, magához véve a vezető szerepét, megragadja ezt a hatalmas lehetőséget, hogy a fejlődés irányítójává váljon.

* A becsléshez a napi.hu  A 100 leggazdagabb című kiadványának 2017-es adatait használtuk.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Facebook Comments